שימו לב: תערובת הקציצות זקוקה לשעתיים ייצוב במקרר לפני הטיגון.
גיוון:
לגרסה בלקנית מוותרים על תערובת התבלינים (גאראם מסאלה) וג'ינג'ר ומחליפים את הברינזה בפטה או בולגרית. מוסיפים גם 2 כפות שמיר קצוץ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקינואה:
לקציצות:
לטיגון:
לראיטה:
אופן ההכנה
מכינים את הקינואה
1
שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שהמים נספגים לגמרי.
2
מכבים את הלהבה וממתינים עוד כ-10 דקות עד שהקינואה מבושלת וטבעות לבנות מופיעות במרכז הגרגרים. מפרידים את הגרגרים במזלג ומצננים.
מכינים את הקציצות
3
מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומאדים תרד עד ריכוך. מוסיפים שום ומקפיצים שניות אחדות עד שניחוחו מורגש.
4
מתבלים במלח ומעבירים לקרש חיתוך. קוצצים גס ומעבירים לקערה.
5
מוסיפים ½1 כוס קינואה מבושלת ואת שאר חומרי הקציצות ומערבבים. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.
6
יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ ומטגנים 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
מכינים ראיטה ומגישים
7
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה ומגישים לצד הקציצות.