מתכון

קציצות קרפיון חריפות לחג

קציצות קרפיון חריפות בדלעת, פלפלים וגזר, הכי טעים להגיש על קוסקוס או אורז עם הרבה-הרבה רוטב

10,558 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קציצות קרפיון חריפות לחג. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
קציצות קרפיון חריפות לחג. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

תבשיל קציצות בסגנון מרוקאי עם טעמים מודגשים של פפריקה, כוסברה והרבה ירקות שורש. כדי שהקציצות ייצאו עסיסיות במיוחד, הוספתי תפוחי אדמה מבושלים קלות ומגוררים על פומפייה. הקפידו לא לבשל אותם יותר מדי, כדי שלא יהפכו לפירה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לציפוי וטיגון:

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מביאים לרתיחה תפוחי אדמה בסיר עם הרבה מים קרים. מנמיכים להבה ומבשלים כ-15 דקות לריכוך קל. קולפים, מגררים על פומפייה דקה ומעבירים למסננת לכמה דקות לניקוז נוזלים.

2

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בצל ושום 5 דקות עד הזהבה. מצננים.

3

מערבבים בקערה דגים טחונים עם תפוחי האדמה המגוררים, הבצל המטוגן ויתר חומרי הקציצות. מקררים שעה להתייצבות.

4

יוצרים קציצות עגולות ופחוסות בקוטר 3 ס”מ וטובלים בחלבונים ולאחר מכן בסולת.

5

מחממים מחבת עם שכבה דקה של שמן ומטגנים את הקציצות כ-1/2 דקה מכל צד. מעבירים לנייר סופג.

מכינים את הרוטב ומבשלים את הקציצות

6

מטגנים בצל עם שני סוגי פפריקה כדקה במחבת רחבה עם מעט שמן עד שעולה ניחוח. מוסיפים פלפל חריף וגמבה ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים שום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח.

7

מוסיפים עגבניות מגוררות ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית עד שמצטמצם מעט.

8

מוסיפים מים חמים, דלעת, גזר וסוכר. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומתקנים תיבול.

9

מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה ללא כיסוי.

10

לפני ההגשה מפזרים כוסברה. מגישים לצד קוסקוס או אורז לבן.