גיוונים:
- לגרסת פרווה, מחליפים את החמאה במרגרינה.
- במקום שמרית אפשר להשתמש בקוביית שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים.
קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים מוכן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מכינים בצק: בקערת מיקסר מערבבים את השמרים והקמח. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים (עם וו הלישה) במהירות בינונית-נמוכה במשך 2 דקות.
2
יוצרים כדור, מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3
מכינים מלית: ממיסים במיקרוגל חמאה. מוסיפים חלבה ומערבבים עד שמתקבלת משחה גושית מעט.
4
מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק ל-2 מלבנים בעובי חצי ס"מ.
5
על כל עלה מורחים (בידיים) מתערובת החמאה והחלבה, ומפזרים שוקולדים קצוצים.
6
מגלגלים כל עלה לרולדה ומפתלים את שני הגלילים שהתקבלו לבורג (כמו ביסלי גריל).
7
מעבירים לתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה. מכינים עוד שלושה קראנצים עם יתרת הבצק. מתפיחים עד שהרולדות כמעט מכפילות את נפחן.
8
מחממים תנור ל-180 מעלות.
9
מברישים את הקראנצים בביצה ואופים כ-25 דקות, או עד שהם תפוחים ושחומים. אוכלים באותו יום (ולא סופרים קלוריות), או: מקררים לגמרי, עוטפים בנייר כסף ומקפיאים.