מתכון

קראנץ ריקוטה פְרֵסְקה וצימוקים

עוגת שמרים ביתית במתיקות מעודנת ובמרקם נעים, המתקבל מערבוב של גבינת ריקוטה פרסקה עם מעט גבינת שמנת

6,460 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2016
קראנץ ריקוטה פְרֵסְקה וצימוקים. הפקה: מחלבות גד
קראנץ ריקוטה פְרֵסְקה וצימוקים. הפקה: מחלבות גד

מתכון ל-3 תבניות אינגליש קייק. שימו לב: מתחילים את הכנת הבצק יום מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית ריקוטה:

להברשה:

לזיגוג מי סוכר:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים את כל החומרים לבצק למעט חמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים לבצק אחיד. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד שהיא נטמעת בבצק. לשים עוד כ-10-8 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את כל החומרים למעט הצימוקים לתערובת אחידה.

מרדדים, ממלאים ואופים:

3

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 25X40 ס”מ ועובי 4-3 מ”מ. מורחים 1/3 מכמות המלית על כל מלבן בעזרת פלטה ומפזרים צימוקים. מגלגלים כל מלבן לרולדה. מניחים את הרולדות על מגש או בתבנית ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

4

חוצים כל רולדה לאורכה בעזרת סכין משונן ומלפפים את שני החלקים שנוצרו לצורת בורג הדוק. מסדרים את העוגות בתבניות מרופדות בנייר אפייה.

5

מכסים את העוגות ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

6

מחממים תנור ל-170 מעלות.

7

מורחים את העוגות בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות עד שהעוגות מזהיבות.

מכינים מי סוכר ומברישים:

8

מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-4-3 דקות.

9

מברישים את העוגות החמות בסירופ הסוכר החם. מצננים לטמפ’ החדר לפני ההגשה.