מתכון

קרם ברולה של חורף

הקינוח האהוב שאליו מתווספים מיץ וקליפת תפוז, שמעניקים לו טעמים וניחוחות חורפיים

11,643 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קרם ברולה של חורף. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
קרם ברולה של חורף. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

מיץ וקליפת תפוז מגוררת מוסיפים לקרם ברולה האהוב טעמים וניחוחות חורפיים. במתכון הזה יש הרבה סוכר יחסית, כדי לאזן את החמיצות של התפוזים, אבל מי שמעדיף פחות מתוק יכול להפחית את כמות הסוכר ל-3/4 כוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-120 מעלות.

2

מביאים שמנת מתוקה, מיץ תפוזים, 1/2 כוס סוכר, וניל וקליפת תפוז לסף רתיחה בסיר.

3

טורפים חלמונים עם יתרת הסוכר בקערה במשך 4 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4

יוצקים 1/3 מתערובת השמנת החמה לחלמונים בזרם דק תוך כדי ערבוב להשוואת טמפרטורות. יוצקים גראן מרנייה ואת יתרת תערובת השמנת לחלמונים תוך כדי ערבוב. אפשר לסנן כדי לוודא שאין גושים.

5

יוצקים לכלים אישיים חסיני חום ומסדרים אותם בתוך תבנית גדולה ועמוקה. יוצקים לתבנית בזהירות מים סביב הכלים עד מחצית גובהם.

6

אופים 45-35 דקות עד שהקרם מתייצב בשוליים ומעט רוטט במרכז.

7

מצננים ומעבירים למקפיא לשעה לצינון והתייצבות או למקרר ל-4 שעות לפחות.

לפני ההגשה:

8

מפזרים סוכר בשכבה דקה ושורפים אותו באמצעות ברנר או תחת הגריל של התנור (עם דלת פתוחה).