מתכון

קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל

מלבי מפנק שמגישים עם קונפיטורה (במקום הרוטב הוורוד הזוהר) ותוספות כמו פיסטוקים קלויים ואטריות קדאיף פריכות

5,173 בשלנים התעניינו במתכון זה
קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בארוחה הזאת אין הרבה חוקים – השעה והמיקום נתונים לשיקולכם, המתכונים משתעשעים עם חומרי גלם עונתיים ועם אוכל של סבתות והמוזמנים עורכים את השולחן יחד עם המארחים. כך היינו רוצים להתחיל את השנה, וכך היינו רוצים שהיא תיראה: מהנה, מרגשת ונינוחה. אור ברי, רועי ענתבי וישי מלכוב ממסעדת “ברטי” פותחים שולחן חג בטבע.

מלבי מפנק שמגישים עם קונפיטורה (במקום הרוטב הוורוד הזוהר) וכל מיני תוספות כמו פיסטוקים קלויים ואטריות קדאיף פריכות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלבי:

לקונפיטורת ורדים:

לקדאיף:

אופן ההכנה

מכינים קונפיטורת ורדים

1

מבשלים מחית פטל, מים, סוכר ומלח לימון בסיר על להבה נמוכה כשעה עד שהמרקם הופך לריבתי כמעט. מורידים מהכיריים.

2

מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם, מי ורדים וורדים קצוצים. מערבבים ומעבירים לכלי זכוכית עם מכסה תואם ומאחסנים בקירור.

מכינים את קרם המלבי

3

מביאים לרתיחה חלב, סוכר ומקל וניל בסיר על להבה בינונית.

4

בקערה נפרדת מערבבים היטב קורנפלור עם שמנת ומוודאים שאין גושים.

5

כשהחלב רותח, יוצקים את תערובת השמנת והקורנפלור (מוודאים שוב שאין גושים) לתערובת החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב דקה-שתיים עד שהמרקם נעשה סמיך וקרמי. מורידים מייד מהכיריים.

6

מצננים ומכסים בניילון נצמד, כך שיהיה צמוד לפני המלבי עצמו (למניעת היווצרות של קרום). מעבירים למקרר לשעתיים.

7

כשהקרם קר לגמרי, מוסיפים מי ורדים ומערבבים עם מטרפה לתערובת אחידה.

8

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מכינים קדאיף

9

מפרידים את האטריות בעדינות בקערה. מוסיפים כף אבקת סוכר ויוצקים חמאה מזוקקת. מערבבים לפיזור אחיד בין האטריות.

10

משטחים את האטריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה באופן צפוף אבל בשכבה אחת.

11

אופים 6-4 דקות עד שהאטריות מקבלות צבע זהוב יפה.

12

מוציאים מהתנור ומפדרים את האטריות בשכבה עדינה של אבקת סוכר בעזרת מסננת. מצננים ושוברים אותן לחתיכות גסות יחסית.

להגשה

13

: מניחים 2 כפות גדושות קרם מלבי בכל קערית, מוסיפים כף קונפיטורת ורדים ומפזרים מעל מעט קראנץ’ פיסטוקים וקדאיף.

טיפ: איך מכינים קראנץ’ פיסטוקים?
מחממים תנור ל-160 מעלות.
קוצצים גס פיסטוקים טבעיים קלופים ומערבבים עם אבקת סוכר לפי הטעם.
מפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות.

איך מכינים?
חמאה מזוקקת
חמאה מזוקקת נחוצה למאכלים שבהם אנחנו מחפשים שומן טהור בלי מים, שעלולים להוסיף לחות ולטשטש פריכות. במתכון הזה, למשל, מעטה החמאה המזוקקת אמורה להעניק לאטריות הקדאיף הנאפות בתנור פריכות נהדרת.
איך מזקקים? בקלי קלות, זה רק לוקח זמן ותשומת לב.
מביאים את החמאה לרתיחה על להבה בינונית. כאשר שטח הפנים מכוסה בקצף לבן, מנמיכים את הלהבה למינימום האפשרי ומבשלים ללא מכסה. מקפידים שהחמאה לא תישרף. מקפים את המוצקים שצפים על פני הנוזל. משך הזמן הנדרש תלוי בכמות החמאה המיועדת לזיקוק (חצי שעה לקילו חמאה, שממנה מתקבלים 800 גרם חמאה מזוקקת).
מה עושים עם המשקעים המיותרים? לא זורקים! מוסיפים למרקים, לרטבים או לבלילת ביצים לפני טיגון.