מתכון

קרם מסקרפונה על מצע קדאיף עם תאנים טריות בסירופ זעפרן

גרסה אנינה לכנאפה בתוספת תאנים טריות וסירופ שזוף

5,725 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
קרם מסקרפונה על מצע קדאיף עם תאנים טריות בסירופ זעפרן. צילום: דניה ויינר
קרם מסקרפונה על מצע קדאיף עם תאנים טריות בסירופ זעפרן. צילום: דניה ויינר

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקדאיף:

לקרם מסקרפונה:

לסירופ זעפרן:

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ:

1

מבשלים את החומרים כחצי שעה על אש קטנה עד לקבלת סירופ.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים את הקדאיף:

3

מערבבים אטריות עם חמאה מומסת ויוצרים מהן תחתיות עגולות בקוטר 5-4 ס”מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל אבקת סוכר.

4

אופים כ-15-10 דקות, עד שהקדאיף מזהיב יפה.

מכינים קרם מסקרפונה:

5

מערבבים את הגבינה עם שאר החומרים לתערובת חלקה ואחידה.

מרכיבים את המנה:

6

מזלפים מעט קרם מסקרפונה על בסיס קדאיף, מניחים מעל פרוסת תאנה ומזלפים מעט מהסירופ.