החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקדאיף:
לקרם מסקרפונה:
לסירופ זעפרן:
אופן ההכנה
מכינים את הסירופ:
1
מבשלים את החומרים כחצי שעה על אש קטנה עד לקבלת סירופ.
2
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את הקדאיף:
3
מערבבים אטריות עם חמאה מומסת ויוצרים מהן תחתיות עגולות בקוטר 5-4 ס”מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל אבקת סוכר.
4
אופים כ-15-10 דקות, עד שהקדאיף מזהיב יפה.
מכינים קרם מסקרפונה:
5
מערבבים את הגבינה עם שאר החומרים לתערובת חלקה ואחידה.
מרכיבים את המנה:
6
מזלפים מעט קרם מסקרפונה על בסיס קדאיף, מניחים מעל פרוסת תאנה ומזלפים מעט מהסירופ.