מתכון

קרם ריקוטה עם תפוחים מקורמלים ופירורי עוגיות חמאה

הרגע בו התפוחים בקרמל מתערבבים עם הקרירות של הריקוטה הוא אושר צרוף. ואז, מגיע קראנץ’ של עוגיות החמאה

8,322 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קרם ריקוטה עם תפוחים מקורמלים ופירורי עוגיות חמאה. צילום: בועז לביא | סגנון: טליה גון אסיף
קרם ריקוטה עם תפוחים מקורמלים ופירורי עוגיות חמאה. צילום: בועז לביא | סגנון: טליה גון אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוחים המקורמלים:

לקרם גבינת ריקוטה:

לפירורי עוגיות חמאה:

אופן ההכנה

מכינים תפוחים מקורמלים:

1

מבשלים מים, סוכר, מיץ לימון ומקל קינמון בסיר על להבה בינונית עד לקבלת קרמל (לא מערבבים, רק מנענעים את הסיר, על מנת שלא ייווצרו גבישי סוכר). מוסיפים תפוחים ומבשלים כ-7 דקות ללא כיסוי עד שהתפוחים מזוגגים. מצננים.

מכינים קרם גבינת ריקוטה:

2

מערבבים גבינות בקערה בעזרת כף עץ רק עד שהן מתרככות מעט (בלי שיהפכו לגרגריות).

3

בקערה נפרדת מקציפים שמנת לקצפת רכה. מוסיפים אבקת סוכר ווניל וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. מקפלים בהדרגה לתערובת הגבינות עד לקבלת קרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

מרכיבים את המנה:

4

מניחים תפוחים מקורמלים בתחתית כוסות הגשה, עליהם מורחים שכבת מוס גבינה ועליה מפזרים פירורי עוגיות. חוזרים על הפעולה ליצירת 3 שכבות נוספות.

5

מגישים מייד עם רוטב הקרמל שנותר מבישול התפוחים.