החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתפוחים המקורמלים:
לקרם גבינת ריקוטה:
לפירורי עוגיות חמאה:
אופן ההכנה
מכינים תפוחים מקורמלים:
1
מבשלים מים, סוכר, מיץ לימון ומקל קינמון בסיר על להבה בינונית עד לקבלת קרמל (לא מערבבים, רק מנענעים את הסיר, על מנת שלא ייווצרו גבישי סוכר). מוסיפים תפוחים ומבשלים כ-7 דקות ללא כיסוי עד שהתפוחים מזוגגים. מצננים.
מכינים קרם גבינת ריקוטה:
2
מערבבים גבינות בקערה בעזרת כף עץ רק עד שהן מתרככות מעט (בלי שיהפכו לגרגריות).
3
בקערה נפרדת מקציפים שמנת לקצפת רכה. מוסיפים אבקת סוכר ווניל וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. מקפלים בהדרגה לתערובת הגבינות עד לקבלת קרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מרכיבים את המנה:
4
מניחים תפוחים מקורמלים בתחתית כוסות הגשה, עליהם מורחים שכבת מוס גבינה ועליה מפזרים פירורי עוגיות. חוזרים על הפעולה ליצירת 3 שכבות נוספות.
5
מגישים מייד עם רוטב הקרמל שנותר מבישול התפוחים.