מתכון

קרפאצ’ו סלק ונבטוטים בשמן שומשום

מתאבן פשוט ובסיסי שתמיד מצליח

12,057 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קרפאצ’ו סלק ונבטוטים בשמן שומשום	. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
קרפאצ’ו סלק ונבטוטים בשמן שומשום . צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

מתאבן פשוט ובסיסי שתמיד מצליח. להכנת הסלט דרושה מנדולינה (פורס ירקות, ראו בהמשך) או קולפן רחב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה או קולפן ומניחים בצלחת הגשה.

2

מפזרים מעל נבטוטים. מזלפים שמן זית, שמן שומשום ולימון ומתבלים במלח.

גיוונים:
• אפשר להכין גם מסלק חי.
• במקום נבטים פורסים שבבים של פרמזן. מתבלים במלח ים, שמן זית ומיץ לימון. מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים מייד.
• מוסיפים רצועות ארוכות ודקות של גזר טרי ושל שורש סלרי. מתבלים במיץ לימון ושמן זית (במיוחד את הסלרי) למניעת השחרה.

מנדולינה – חביבת השפים:
היא נמצאת במטבחים של מרבית המסעדות ונותנת לקרפאצ’ו סלק מראה אחיד, דקיק ומרשים במיוחד. בעגה המקצועית קוראים לה מנדולינה אבל בסך הכול מדובר בפורס ירקות. יתרונה בכך שאפשר לפרוס בעזרתה פרוסות דקיקות ואחידות של כל דבר כמעט (ירקות, פירות ואפילו בצק) גם ללא מיומנויות של שף. המנדולינה אינה דורשת חיבור לחשמל ולא תופסת מקום על השיש. אפשר להשיג אותה במרבית החנויות לבשלנים ביתיים.
מנדולינה סבירה תעלה לכם 150 שקל לפחות, אבל מדובר באחת ההוצאות המשתלמות שתעשו. הקפידו לקנות מכשיר עם מיתקן הגנה על הלהבים, כדי שלא תיחתכו.