מתכון

קרפיון אפוי בתנור

לפני ששולחים את הדג לתנור פורסים אותו כמעט עד הסוף - כך מתקבל אפקט של דג שלם, שאפשר לפרוס בקלות למנות

14,634 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קרפיון אפוי בתנור. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
קרפיון אפוי בתנור. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

קרפיון אפוי בתנור ביין לבן, עגבניות שרי, זיתי קלמטה וצנוברים

אם אתם לא מסתדרים, אפשר לבקש מהדייג שיפרוס את הדג עבורכם. טכניקת החיתוך הזו מאפשרת לתיבול לחדור בקלות לדג ולהעשיר את טעמו. כאן חייבים לשים לב לעצמות, מכיוון שאין דרך לחלץ אותן לפני כן. המתכון הזה יעבוד נהדר גם עם דגים אחרים כמו לברק, בס או בר ים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מניחים את הדג בתבנית בעלת שוליים של לפחות 2 ס”מ. מכניסים את השום והפטרוזיליה הקצוצה לתוך בטן הדג.

3

מתבלים את הדג במלח ופלפל ומפזרים סביבו עגבניות שרי, זיתים וצנוברים. יוצקים על הדג וסביבו יין לבן וציר דגים ומפזרים קוביות חמאה. מזלפים מעט שמן זית על הדג ומפזרים את יתרת הפטרוזיליה.

4

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

5

אופים 25 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 3 דקות. מגישים מייד.