בצק פילאס טורקי, קשקבל וחמאה – זה הכל. והתוצאה: מעין בורקס אבל בצורת פרח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
פורשים את הבצק על משטח העבודה ומברישים בחמאה בנדיבות. מפזרים על כל הבצק קשקבל ומהדקים בעזרת כפות הידיים.
3
חוצים את הבצק לרוחבו וחותכים לריבועים בגודל כ-10 ס"מ.
4
יוצרים בכל ריבוע 6 חתכים בעזרת גלגלת פיצה במרווחים של 1 ס"מ בין תוך כדי שמשאירים שוליים של 1/2 1 ס"מ ללא חתכים מלמעלה ומלמטה. מגלגלים את ריבוע הבצק מהפינה הימנית ובאלכסון למעין רולדה קטנה ומקפלים לצורת פרח. מניחים בתבנית.
5
אופים כ-25 דקות להזהבה יפה.
6
רצוי להגיש באותו יום, אך אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.