מתכון

ראגו עגבניות

רוטב עשיר ומצוין לכל מטרה, במיוחד להכנת תבשילים, בזכות העושר בירקות שורש שהופכים אותו למעין נזיד

6,210 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
ראגו עגבניות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
ראגו עגבניות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

מה מכינים מראגו עגבניות?
קדרת עוף מזהיבים חלקי עוף בשמן זית, מוסיפים רוטב ומבשלים 45 דקות על להבה בינונית-נמוכה. מכבים את הלהבה ומוסיפים כמה עלי בזיליקום.
ראגו ים תיכוני מבשלים בתוך הרוטב המוכן קוביות חצילים, פרוסות זוקיני ורצועות פלפלים שהוקפצו בשמן זית או נאפו בתנור עד הזהבה.
שקשוקה איטלקית מוסיפים לרוטב ביצים, מבשלים 5-3 דקות לפי מידת העשייה הרצויה ומפזרים בזיליקום טרי מעל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן זית. מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים כ-8 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וסלרי קצוץ ומאדים 5 דקות. מוסיפים פלפלים, רסק ופפריקה ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.

2

מוסיפים שני סוגי עגבניות, מלח, סוכר ואורגנו. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות לפחות עד שמתקבל רוטב עשיר. אפשר להמשיך ולבשל עוד על להבה קטנטנה לקבלת טעמים עמוקים יותר.

3

בסוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול. מצננים ושומרים במקרר (שלושה-ארבעה ימים) או במקפיא (חודשיים-שלושה).