מתכון

רוטב עגבניות בסיסי לפסטה

פוטנסקה? נפוליטני? קפריצ׳יוזה? אמרטיצ׳יאנה? ככה מכינים רוטב עגבניות איטלקי

77,142 בשלנים התעניינו במתכון זה
רוטב עגבניות בסיסי לפסטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
רוטב עגבניות בסיסי לפסטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

מתכוני המשך

אפשר להתחיל את הרוטב באידוי של ירקות שורש קצוצים דק.

אפשר להמיר חלק מהעגבניות הקצוצות בעגבניות שלמות וקלופות (אפשר משומרות) לקבלת רוטב עם נתחי עגבניה בשרניים.

לרוטב פחות נפוליטני ויותר מעודן: מבשלים את הרוטב על בסיס חמאה, במקום שמן זית.

לרוטב פוטנסקה: מתחילים בטיגון שום, אנשובי, צלפים וצ'ילי ומוסיפים זיתים שחורים יחד עם העגבניות.

לרוטב קפריצ'יוזה: מוסיפים 1/2 פלפלון צ'ילי בשלב טיגון השום, יוצקים לסיר 1/2 כוס יין לבן ורק אז את העגבניות ושאר המרכיבים (במקום פלפל צ'ילי אפשר לתבל את העגבניות בטבסקו).

לרוטב אמטריצ'יאנה: מתחילים בטיגון בצל קצוץ ו150- גרם קוביות של נקניק מעושן, מוסיפים 1/2 כוס יין לבן וצ'ילי וממשיכים עם 400 גרם עגבניות ושאר המרכיבים שבמתכון.

אפשר לבשל את הרוטב עם פטריות פורצ'יני מיובשות (שהושרו) ותימין ולתבל לקראת סוף הבישול במיץ לימון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בסיר עם שמן זית מאדים שום. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים יחד כדקה.

2

מוסיפים עגבניות, אורגנו ובזיליקום. מבשלים כרבע שעה בכיסוי חלקי, כדי לאפשר לנוזלים להתאדות.טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

3

מוסיפים את הפסטה ומבשלים יחד לספיגת הטעמים.

4

מגישים עם פרמזן מגוררת.