מתכון

ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו

האספרגוס והארטישוק נותנים לריזוטו קלילות ורעננות. את השמנת מחליפה המסקרפונה, שמעמיקה את המרקם ומעשירה את הטעם

3,173 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו. צילום: דניאל לילה
ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים ציר ירקות בסיר קטן, מתבלים במלח ופלפל ומשאירים על להבה נמוכה.

2

ממיסים חמאה וכף שמן בסיר עמוק וצר ומאדים כרישה, שום ותימין על להבה נמוכה כ-3 דקות. מוסיפים אורז, מערבבים היטב עד שהגרגרים נעטפים בשומן ומאדים עוד כדקה. יוצקים יין, מערבבים היטב ומבשלים עד שהיין כמעט נספג באורז.

3

יוצקים לסיר האורז מצקת מהציר החם ומבשלים תוך ערבוב עד שהציר נספג בגרגרים. ממשיכים לבשל על להבה קטנה תוך הוספה הדרגתית של הציר – מחכים שהנוזל ייספג באורז לפני שמוסיפים את המצקת הבאה. מפסיקים את הבישול כשהגרגרים בדרגת אל-דנטה וקצב ספיגת הנוזלים באורז מאוד איטי.

4

בינתיים מחממים את יתרת שמן הזית בסיר רחב ומטגנים ארטישוק 6-5 דקות עד שהוא מזהיב ומתרכך.

5

‏מוסיפים אספרגוס חלוט, מסקרפונה, פטרוזיליה, עירית ומיץ לימון ומערבבים היטב. מעבירים את הריזוטו לצלחות, מסדרים מעל ארטישוק צלוי, מפזרים גרנה פדנו ומגישים.

גיוון: את לבבות הארטישוק אפשר להחליף בארטישוק רומאי משומר.