מתכון

ריזוטו פטריות וכרישה טבעוני

ריזוטו סמיך וקרמי שמועשר בארבעה סוגי פטריות

19,046 בשלנים התעניינו במתכון זה
ריזוטו פטריות וכרישה טבעוני. הפקה: חוות תקוע
ריזוטו פטריות וכרישה טבעוני. הפקה: חוות תקוע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מאדים את בצל וכרישה בשמן עד שהבצל הופך שקוף.

2

פורסים את הפטריות: פטריות שי- טאקי חותכים לרבעים (מסירים את הרגל), פטריות מלך היער חוצים לאורך ופורסים לרוחב ואת פטריות השי- מג'י מפרידים ע"י חיתוך הבסיס. שוטפים מעט את פטריות הפורצ'יני ומוסיפים אותם יחד עם שאר הפטריות לסיר, ממשיכים לאדות למשך 2-3 דקות.

3

מוסיפים את האורז, המלח והפלפל וממשיכים לאדות עד שהאורז מתחמם.

4

יוצקים את היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שרוב היין מתאדה. מוסיפים שתי כוסות מים או ציר, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר פתוח תוך כדי ערבוב עד שהנוזל נספג באורז. מוסיפים את יתרת הנוזלים, שתי כוסות בכל פעם, עד שכל הנוזלים נספגים. האורז מוכן כשהוא רטוב מאוד, אך עם נקודה קשה במרכז הגרגיר.

5

מורידים מהאש, מערבבים פנימה את השמנת ומגישים מיד.

גיוון: במקום מים אפשר לגוון עם ציר ירקות.