כדי להעצים את הדמיון – משתמשים בפתיתים בצורת אורז.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
בהגשה:
אופן ההכנה
1
טוחנים אפונה עם שמנת, עשבי תיבול ושום במעבד מזון למחית.
2
מחממים סיר עם שמן, מוסיפים פתיתים ומטגנים כ-1/2 דקה תוך כדי ערבוב עד שהפתיתים עטופים בשמן.
3
יוצקים לסיר יין לבן ומאדים את האלכוהול כדקה. יוצקים ציר ומתבלים במלח ופלפל. מכסים למחצה ומבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית עד שהפתיתים מתחילים להתרכך.
4
מוסיפים את מחית האפונה, מערבבים ומבשלים עוד 3-2 עד שהפתיתים מוכנים. מכבים את האש.
5
מוסיפים חמאה ופרמזן, מתקנים תיבול ומערבבים עד הסמכה.
6
מחלקים לקערות הגשה, מפזרים עשבי תיבול ומגישים חם.
גיוונים: ריזוטו מעושן
- מתחילים בהזהבה של קוביות בשר מעושן (בייקון או חזה אווז) וממשיכים במתכון כרגיל. אפשר גם לפזר את קוביות הבשר לפני ההגשה.
- מי שרוצה טעם מעושן אבל ללא בשר, יכול לערבב עם החמאה והפרמזן גם מוצרלה מעושנת.