מתכון

שוּבָּה – דג מלוח ב"אדרת פרווה"

סלט שכבות ססגוני מהמטבח הרוסי, הכולל ירקות טריים ומבושלים (סלק, תפוח אדמה, גזר, בצל), הרינג מלוח ומיונז

1,296 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שוּבָּה - דג מלוח ב"אדרת פרווה". צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר | הפקת "טיב טעם"
שוּבָּה - דג מלוח ב"אדרת פרווה". צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר | הפקת "טיב טעם"

פותחים שולחן לשנה החדשה
ערב השנה החדשה (נובי גוד) הוא סיבה למסיבה גדולה בכל בית של יוצאי ברית המועצות, והדרך הנכונה לחגוג היא לפתוח שולחן מתפקע מרוב שפע צבעוני של דגים כבושים ומלוחים, נקניקים עסיסיים, מאפים, סלטים מפנקים ועוד מעדנים שמעודדים שתייה ועושים מצב רוח מרומם ליד השולחן. הצטרפו למסיבה!

סלט שכבות ססגוני מהמטבח הרוסי, הכולל ירקות טריים ומבושלים (סלק, תפוח אדמה, גזר, בצל), הרינג מלוח ומיונז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית עוגה (תחתית ודפנות) בנייר אפייה.

2

מערבבים סלק עם כף מיונז, כף שמנת חמוצה, 1/2 כפית סוכר, מלח ופלפל ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית.מקררים 30 דקות.

3

מערבבים גזר עם כף מיונז, כף שמנת חמוצה, 1/2 כפית סוכר, מלח ופלפל ומשטחים על שכבת הסלק. מחזירים למקרר.

4

מסננים את הצימוקים ומערבבים עם תפוח, בצל, הרינג, כף מיונז, כף שמנת חמוצה, 1/2 כפית סוכר, מלח ופלפל. משטחים על שכבת הגזר ומחזירים למקרר.

5

מערבבים תפו"א, ביצה קשה, מלפפון חמוץ, בצל ירוק, 2 כפות מיונז, 2 כפות שמנת חמוצה, 1/2 כפית סוכר, מלח ופלפל ומשטחים על שכבת התפוחים. מהדקים, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר לשעתיים.

לפני ההגשה:

6

הופכים בזהירות על צלחת ומעטרים בקוויאר, צנונית ושמיר.