מתכון

שוקי עוף במעטפת פריכה

מכינים מעטפת קראנצ’ית מקרקרים שבורים ושולחים לתנור

4,259 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שוקי עוף במעטפת פריכה. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
שוקי עוף במעטפת פריכה. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

אכילת שוקי עוף היא סוג של משחק. הן עסיסיות, אוכלים בידיים, ואפשר להשתעשע עם זיגוגים וציפויים פריכים. בלי טיגון כלל: מכינים מעטפת קראנצ’ית מקרקרים שבורים ושולחים לתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזילוף:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים בקערה מיונז, קטשופ, מלח, פלפל ושום.

3

מורחים את השוקיים בתערובת וטובלים בפירורי הקרקרים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעט שמן על כל שוק.

4

אופים 35 דקות או עד שהשוקיים זהובות ופריכות. מגישים מייד או אחרי חימום חוזר בתנור שחומם מראש.

מעטפות פריכות חכמות
הרעיון בציפוי נתחי עוף, בקר, דגים או טופו הוא שהמעטה יהיה שחום ופריך בעוד התוכן יישאר רך ונימוח. הנה כמה טיפים להצלחה:

  • תחילה מורחים את הנתחים במשחה או בחומר רטוב כמו ביצה, מיונז או קטשופ, שתורם לטעם ולעסיסיות וגם משמש כדבק לציפוי הפריך. אחרי כן עוברים    לציפוי היבש, כמו פירורי לחם או קרקרים.
  • כדי להעשיר את הטעם, אפשר להשרות את הנתחים במשך כמה שעות במרינדה לפני הציפוי (רוטב סויה מתבל ומרכך מאוד).
  • אפשר לתבל את חומרי הציפוי, למשל להוסיף זעתר, פפריקה או חרדל.