מתכון

שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי

כשעברתי לגליל התוודעתי לקוסקוס בלאדי (בערבית מָפְתוּל) – שעשוי מבורגול וקמח ומככב בתבשיל כבש בשם מוגרבייה

9,169 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי.  צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
שוק טלה בבישול ארוך עם מנגולד, עשבי בר וקוסקוס בלאדי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

כשעברתי לגליל התוודעתי אל הקוסקוס בלאדי (בערבית קוראים לו מָפְתוּל) – הוא עשוי מבורגול וקמח מלא ומככב בתבשיל כבש מקומי בשם מוגרבייה. התבשיל שלי הוא מחווה לבישול הערבי העונתי, ומעבר לקוסקוס המיוחד הוא עושה שימוש גם בעשבי הבר המקומיים. את המפתול תמצאו בחנויות המתמחות בשווקים ובכפרים הערביים, אבל יש גם מוצרים מהירי הכנה שניתן להחליף בהם. רוצים להכין את התבשיל לליל הסדר? ראו גרסה כשרה לפסח בהמשך.

כל מה שצריך לדעת על טלה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

חותכים כ-15 חריצים בעומק של כ-2 ס”מ בנקודות שונות לאורך שוק הטלה ונועצים בתוכם שיני שום. מתבלים את השוק במלח ופלפל.

3

מחממים היטב מחבת גדולה או משטח צלייה עם שמן זית וצורבים את השוק מכל הצדדים עד השחמה.

4

מערבבים קוסקוס, מנגולד, עשבי בר, מרווה וקליפת לימון בקערה עם כף מלח ופלפל שחור.

5

מעבירים את הקוסקוס המתובל לתבנית עמוקה וגדולה, שיכולה להכיל את הקוסקוס והשוק בנוחות. יוצקים ציר עוף או מים רותחים לכיסוי ועוד 2 ס”מ ומניחים את השוק. מכסים ברדיד אלומיניום.

6

צולים כ-3 שעות עד שהבשר נופל מהעצם.

7

מורידים את הכיסוי ומשחימים עוד 15 דקות.

8

לפני ההגשה נותנים לתבשיל לנוח 10 דקות מחוץ לתנור.

גיוונים: