מתכון

שושני פרג לפורים

פרג בגרמנית נקרא “מהן” ובהיפוך אותיות “המן” - זאת הסיבה שהמתוקים של פורים ממולאים בכמות יפה של פרג

7,391 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
שושני פרג לפורים. צילום: דניאל לילה
שושני פרג לפורים. צילום: דניאל לילה

כדאי לדעת שהזרעים השחורים עשירים בסידן – פי 15 מאשר בחלב. כדי לסבר את האוזן: בכף אחת יש כמות סידן כמו ב-3/4 כוס חלב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לזיגוג:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

ממיסים שמרים וסוכר בחלב.

2

מערבלים קמח, מלח וחמאה בקערת מיקסר עם וו לישה לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים ביצים, קליפת לימון ואת תערובת החלב ומערבבים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (אפשר להכין את הבצק לילה מראש ולהתפיח במקרר).

מכינים את המלית וממלאים:

3

מבשלים פרג, סוכר וחלב תוך כדי בחישה. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ואת שאר החומרים, מערבבים ומקררים מעט.

4

משמנים קוקוטים או תבנית מאפינס.

5

מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בגודל 45X30 ס”מ. מורחים את מלית הפרג ומגלגלים לגלילה. פורסים בעובי כ-5 ס”מ, הופכים ומניחים כל שושנה בקוקוט או בתוך שקע של תבנית מאפינס. מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.

מכינים זיגוג:

6

בינתיים מבשלים סוכר ומים עד להמסה.

7

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים ומזגגים:

8

אופים את השושנים כ-25 דקות או עד להזהבה. מוצאים מהתנור, מחכים 3-2 דקות והופכים על רשת צינון. מברישים את המאפים בסירופ ומפזרים מעט אגוזים לקישוט.