מתכון

שטרודל תפוחים עם אננס מיובש וג'ינג'ר מסוכר

שטרודל תפוחים חגיגי שאפשר להכין מבצק פילו קנוי או להשקיע עד הסוף ולהכין בבית גם את הבצק הדקיק

5,942 בשלנים התעניינו במתכון זה

גיוון: אפשר להחליף חלק מעוגיות החמאה במתכון באבקת שקדים.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פילו.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לבצק:

לשימון הבצק:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

שמים בסיר מים, סוכר ומיץ תפוזים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה 7 דקות ומסירים מהכיריים.

2

מוסיפים תפוחים לסירופ החם ומניחים עליהם צלחת, שתמנע מהם לצוף. משאירים את התפוחים בסירופ כ-4 שעות.

3

מחממים תנור ל-150 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

4

מסננים את התפוחים מהסירופ ומסדרים אותם בשכבה אחת בתבניות.

5

אופים 12 דקות עד שהתפוחים נראים יבשים מבחוץ. מצננים.

6

שמים את התפוחים בקערה, מוסיפים אננס וג'ינגר ומערבבים. את המלית אפשר להכין מראש ולשמור יומיים בכלי סגור במקרר.

מכינים את הבצק:

7

שמים קמח, סוכר, מלח, שמן ומים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כ-3 דקות לקבלת בצק שאינו דביק אבל גם לא נוקשה. הבצק אמור להתלכד סביב וו הלישה. לשים 7 דקות נוספות במהירות גבוהה.

8

חוצים את הבצק לשניים, יוצרים 2 כדורי בצק ומשמנים אותם היטב בחמאה מומסת. מניחים בתבנית ומכסים בניילון נצמד. מניחים לשעה בטמפ' החדר.

9

ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים פירורי עוגיות ומערבבים מעל הלהבה כדקה. מצננים.

מרכיבים את השטרודלים ואופים:

10

פורשים מפה חלקה או סדין על שולחן ומקמחים אותה מעט. מניחים את אחד מכדורי הבצק על המפה ומרדדים ליריעה עגולה גדולה בעובי כ-3 מ"מ. מרימים את היריעה, תולים אותה על גב כפות הידיים ובעזרתן פותחים את היריעה עד שהיא נמתחת והופכת דקה יותר (ממש כמו שמכינים פיצה רק בלי לזרוק את הבצק באוויר). כשמרכז היריעה כבר דק מאוד ויש חשש שהיא תיקרע מניחים אותה על המפה. מותחים בעדינות את שולי הבצק העבים לצדדים עד שהבצק דק מאוד וכמעט שקוף.

11

מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

12

מטפטפים על הבצק חמאה מומסת ומפזרים מחצית מפירורי העוגיות. משאירים 5 ס"מ של שוליים נקיים. מסדרים מחצית מכמות המלית בשכבה אחידה על 2/3 היריעה שקרובה אלינו ומשאירים את השליש הרחוק ואת השוליים ללא מלית. מרימים את השוליים שבצידי היריעה ומניחים אותם מעל המלית (כמו בהתחלה של גלגול סיגר). אוחזים בקצות המפה שקרובים אלינו, מרימים ומגלגלים אותם לאט-לאט עד שמתקבלת רולדה.

13

מניחים את הרולדה בתבנית כשהתפר כלפי מטה ומורחים עליה חמאה מומסת. מכינים באותה צורה את הרולדה השנייה ומניחים בתבנית.

14

מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות.

15

אופים 15 דקות עד שהשטרודלים מזהיבים. מצננים מעט.

לפני ההגשה:

16

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה.

17

מגישים את השטרודל פרוס חם או בטמפ' חדר לצד הקצפת. נשמר עד 5 ימים במקרר. מחממים בתנור.