מתכון

שמרים שוקולד נוגט “מתנה”

אני שמה בערך פי שניים שוקולד מהמקובל במתכונים דומים, כך שהעוגה הופכת מעוגת שמרים עם שוקולד לשוקולד עטוף בבצק

13,218 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שמרים שוקולד נוגט. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
שמרים שוקולד נוגט. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

הילה לסרי (בת 33 מרמת השרון, מהנדסת תוכנה): "חברי הטובים שעוברים דירה, יולדים ילד, חוגגים יום הולדת או אירוע משמח אחר זוכים לעוגה הזאת – עטופה בצלופן ומונחת על מגש ויקטוריאני. אני שמה בערך פי שניים שוקולד מהמקובל במתכונים דומים, כך שהעוגה הופכת מעוגת שמרים עם שוקולד לשוקולד עטוף בבצק. הכי טעים לחמם מעט בתנור, אז כל השוקולד נוזל. היתרון בבצק השמרים הזה הוא שמכינים אותו לילה קודם ומצננים, מה שיוצר בצק עשיר מאוד ונוח לעבודה."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לזיגוג:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים שמרים בקערת מיקסר וממיסים במעט חלב.

2

מוסיפים קמח, סוכר וביצים ולשים במהירות בינונית. תוך כדי לישה מוסיפים את יתרת החלב וחמאה ולבסוף מלח. לשים כ-10 דקות נוספות - הבצק צריך להיות דביק מאוד. אם הוא לא דביק, אפשר להוסיף מעט חלב.

3

משמנים היטב קערה גדולה. יוצרים כדור אחיד מהבצק, מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ללילה.

מכינים את המלית:

4

ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים נוגט ומערבבים היטב. מצננים מעט. מרכיבים את העוגה: מקמחים מעט משטח עבודה. חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מורחים מחצית ממלית השוקולד על העלה ומגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה לאורכה ומלפפים את שני החצאים בצורת בורג. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכינים באותה צורה את העוגה השנייה

5

מניחים בתבנית. מכסים את התבנית בניילון באופן רופף (לאפשר תפיחה) ומתפיחים כשעה. מזגגים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.

6

טורפים חלמון עם חלב ומורחים על הרולדות. מכסים כל תבנית ברדיד אלומיניום כך שלא ייגע בעוגה (כמו הר קטן מעל התבנית).

7

אופים כ-20 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים כ-20 דקות נוספות עד שהבצק משחים יפה. מצננים מעט לפני ההגשה.