מתכון

שעועית וחזה עוף בטריאקי

ארוחה טעימה ואנינה שמכינים בטייק אחד במחבת. אפשר ליישם את השיטה גם כשמכינים סטייק או דג

5,178 בשלנים התעניינו במתכון זה
שעועית וחזה עוף בטריאקי. צילום: shutterstock
שעועית וחזה עוף בטריאקי. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חולטים שעועית במי מלח רותחים 3 דקות ומסננים. אם מגישים מייד, אין צורך להעביר למי קרח, אבל אם חולטים מראש כדאי להעביר למי קרח כדי לשמור על הגוון הירוק.

2

מחממים מחבת כבדה. משמנים נתחי עוף וצורבים 3 דקות. הופכים ויוצקים טריאקי. נותנים לו דקה-שתיים לצבוע את הנתח ומוציאים מהמחבת.

3

מוסיפים למחבת יין לבן ומגרדים את משקעי הצלייה בעזרת כף עץ.

4

מוסיפים את השעועית ונותנים לה להתבשל 3-2 דקות ולספוג את טעמי הרוטב שנוצר במחבת. נותנים לרוטב להתאדות ולשעועית להיצרב מעט. מגישים מייד ליד העוף.

חוכמת המטבח: שעועית לכל!
עונתיות את השעועית התורכית מתחילים לראות על המדפים בסביבות אפריל, והיא ממשיכה עד ינואר. היא רחבה ושטוחה ומכונה על ידי הירקנים שעועית תורכית ולפעמים אמריקאית.
בריאות יש בה מעט קלוריות, אבל היא משביעה מאוד. היא מקור מצוין לוויטמינים K, C, A, וכן למנגן, סיבים תזונתיים, אשלגן, חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, סידן, חלבון, חומצת שומן אומגה-3 ועוד.
בישול מספיקה חליטה של 5 דקות במים רותחים ואפשר להתחיל לעבוד: הקפצה, טיגון, צלייה וגם בישול ארוך — אבל אז תגידו יפה שלום לגוון הירוק הרענן.
שעועית כל השנה את המתכון אפשר להכין גם עם שעועית ירוקה טרייה וגם עם שעועית קפואה.