מתכון

שעועית ירוקה ואפונת שלג מוקפצות עם שום וג’ינג’ר

את הירקות המוקפצים הפיקנטיים האלה מגישים בשקיות של פיצוחים

20,309 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שעועית ירוקה ואפונת שלג מוקפצות עם שום, ג’ינג’ר וצ’ילי מתוק. צילום: דן לב | כתיבה וסגנון: רותם ניר
שעועית ירוקה ואפונת שלג מוקפצות עם שום, ג’ינג’ר וצ’ילי מתוק. צילום: דן לב | כתיבה וסגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. חולטים שעועית ירוקה במים הרותחים 3-2 דקות רק עד שמתחילה להתרכך. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ושמירה על הצבע הירוק. מסננים.

2

מחזירים את המים לרתיחה, חולטים אפונת שלג דקה-שתיים ומעבירים למי קרח. מסננים היטב.

3

מחממים ווק או מחבת גדולה על להבה גבוהה. מוסיפים שמן, שום וג’ינג’ר ומטגנים כדקה עד שעולה ריח. מוסיפים את השעועית והאפונה, רוטב צ’ילי ורוטב סויה ומקפיצים 3-2 דקות עד שהשעועית והאפונה סופגות תיבול ומתרככות אך עדיין פריכות. מוסיפים שמן שומשום ומערבבים.

ירקות מוקפצים בשקית
מדובר בשקיות של פיצוחים, שקונים בחנויות לכלים חד-פעמיים. הקפידו שהשקיות יהיו בעלות בטנה כסופה אטומה, כדי שלא יהפכו לסמרטוטיות במגע עם הרוטב. לשמירה על החום סוגרים בעזרת צ’ופסטיקס חד-פעמיים (לא מפרידים את המקלות), שמלבישים על פתח השקית.