תוספת מצוינת לכל מנה עיקרית. אפשר להשתמש גם בשעועית ירוקה רגילה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולים שקדים על מחבת טפלון ללא שמן עד להזהבה. נזהרים לא לשרוף. מסירים מהאש.
2
מחממים מחבת גדולה או ווק על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן ושעועית ומקפיצים כ-2 דקות.
3
מערבבים מיץ לימון, סויה, דבש ושמן שומשום בקערית. יוצקים על השעועית ומקפיצים כ-8 דקות נוספות, עד שהשעועית רכה אך עדיין יציבה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מכבים את האש ומפזרים את השקדים מעל.