מתכון

שקשוקה חצילים וגבינה טבעונית

ארוחת בוקר שתשמח כל אורח - טבעוני וגם קרניבור

3,255 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שקשוקה חצילים וגבינה טבעונית. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
שקשוקה חצילים וגבינה טבעונית. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן. מוסיפים בצל, שום וקוביות חציל, מתבלים ומטגנים כמה דקות. מוסיפים פלפלים ומטגנים עד שהם זהובים יפה.

2

מוסיפים עגבניות ומחית עגבניות מיובשות, מכסים, מנמיכים להבה ומניחים להתבשל במשך 5 דקות.

3

מפזרים קוביות גבינה על פני השקשוקה ומטביעים אותן ברוטב כדי שיתמוססו. מבשלים עוד כמה דקות והשקשוקה מוכנה – הקצוות של הרוטב מושחמים יפה והמרכז נוזלי. אם בשלב כלשהו השקשוקה נראית לכם יבשושית מכסים, ואם היא נוזלית מדי – מאדים ללא מכסה.

4

מגישים חם עם לחם או מאפה אחר לטבילה.