אפשר להכין מראש ולהחזיר לסיר לבישול קצרצר עם התרד לפני ההגשה. כשאין תרד תורכי, משתמשים במנגולד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מניחים בסיר רחב את כל החומרים פרט לתרד, מלח ופלפל. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי, עד שהעדשים מבושלות לדרגת אל-דנטה (רוב הנוזלים בשלב זה כבר התאדו). עד כאן אפשר להכין מראש.
לפני ההגשה:
2
מחזירים את התבשיל לכיריים ומוסיפים מלח, פלפל שחור ומנגולד. מבשלים עוד כ-5 דקות על אש נמוכה, עד שהמנגולד מתרכך.
בהגשה:
3
יוצקים טחינה ל-4 קערות עמוקות, מניחים מעל את התבשיל ומגישים עם רבע לימון.
גיוון: אם אין תרד תורכי אפשר להשתמש בעלי מנגולד.