מתכון

תבשיל פרגיות, פתיתים ופטריות

פרגיות מושרות בסילאן וחרדל ומטוגנות בחמאה עם פטריות, יין לבן וכמובן פתיתים

88,908 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
תבשיל פרגיות, פתיתים ופטריות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
תבשיל פרגיות, פתיתים ופטריות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

ארוחה שלמה בסיר אחד, עם רוטב בהשראת מנת הפסטה האהובה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הפרגיות:

1

מערבבים סילאן, חרדל ושמן זית בקערה. מוסיפים קוביות פרגיות ומשרים לפחות חצי שעה (ואפשר גם כל הלילה) לספיגת טעמים.

2

מחממים 25 גרם חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומאדים עד ששקוף. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הפרגיות ומבשלים עד לאידוי כל הנוזלים והשחמת נתחי הפרגיות.

3

יוצקים יין לבן ומבשלים ברתיחה כ-2 דקות, עד לאידוי האלכוהול.

מכינים את הפתיתים:

4

בינתיים מחממים במחבת את שארית החמאה עם תימין. מוסיפים פתיתים ומטגנים כחצי דקה תוך כדי ערבוב, עד שהפתיתים מכוסים בחמאה מכל הצדדים.

5

מבשלים הכל יחד: מוסיפים ציר לסיר הפרגיות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפתיתים המטוגנים. נוזלי הבישול צריכים להגיע עד 1/2 ס"מ מעל הפתיתים - אם יש צורך, מוסיפים מעט מים או ציר עוף. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-6-7 דקות, עד שהפתיתים מבושלים לגמרי. מכבים את הלהבה ומשהים 5 דקות נוספות כשהסיר מכוסה.

גיוונים: אפשר להחליף את פטריות השמפיניון בפטריות יער, או בתערובת של זנים שונים.