מתכון

תבשיל תפוחי אדמה בקארי ירקות

מתאים להכנה מראש וגם לפיקניק

3,126 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
תבשיל תפוחי אדמה בקארי ירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
תבשיל תפוחי אדמה בקארי ירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

עמילניים (ולכן משביעים) ובעלי מרקם משתנה וטעם עדין, שמקבל בשמחה כל מה שמשדכים לו. מתאים להכנה מראש וגם לפיקניק. אנחנו פשוט אוהבים תפוחי אדמה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה במיקרוגל או במים רותחים במשך 7 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. מסננים ומעבירים לתבנית פיירקס.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מחממים שמן בווק חם מאוד, ומקפיצים בצל, גזר, פלפלים, סלרי ועגבניות לפי סדר זה. מוסיפים קארי, שום, מים, חלב קוקוס וצ’ילי. מתבלים במלח, ג’ינג’ר ועשב לימון ומערבבים היטב.

4

יוצקים את תכולת הווק על תפוחי האדמה, מכסים ואופים או מבשלים יחד כ-20 דקות. מסירים את הכיסוי, מוסיפים כוס אפונה ואופים או מבשלים עוד 5 דקות. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים מיד.

עוד 4 רעיונות לתפוחי אדמה

  1. מניחים אותם עם הקליפה על מצע מלח גס, וצולים שעה בתנור. גן עדן.
  2. מבשלים אותם, מקלפים ומתבלים מיד בפפריקה מעושנת, מלח ושמן זית.
  3. פורסים אותם הכי דק שאפשר, מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מרססים בשמן זית, ואופים עד לקבלת עלעלים פריכים.
  4. לשאריות של פירה מוסיפים ביצים, עשבי תיבול וגבינה קשה מגוררת ומערבבים. יוצרים לביבות, טובלים בפירורי לחם ומטגנים.