מתכון

תחתיות ארטישוק ממולאות בשום ירוק ועשבי תיבול

מנה ראשונה מרשימה. אפשר להכין מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה. מומלץ להגיש לצד סלט ירוק

148,365 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
תחתיות ארטישוק ממולאות בשום ירוק ועשבי תיבול. צילום: דניה ויינר
תחתיות ארטישוק ממולאות בשום ירוק ועשבי תיבול. צילום: דניה ויינר

מנה ראשונה מרשימה. אפשר להכין מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה. מומלץ להגיש לצד סלט ירוק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את תחתיות הארטישוק

1

: מביאים לרתיחה סיר עם מיץ לימון, שמן זית ומים רותחים. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהתחתיות מתרככות מעט אך לא יותר מדי. שומרים להמשך, בתוך הנוזלים. אפשר להכין מראש ולשמור יום-יומיים במקרר. הרוטב ישמור על התחתיות מפני שינויים בצבע ובמרקם.

מכינים את המלית

2

: מסירים מגבעול השום הירוק את העלים הפגומים, וחותכים אותו לחתיכות באורך 2 ס"מ. כל חתיכה חותכים גם לאורך. מקלפים את הקליפה החיצונית של ראש השום, וחותכים גס.

3

מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים יחדיו את הגבעולים החתוכים והשום הקצוץ עד להזהבה קלה.

4

מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מגבעוליהם, ומרסקים במעבד מזון עם כף שמן זית, קמח מצה, ביצה, פרמזן, מחצית מכמות השום המטוגן, מלח ופלפל. טועמים, ואם חסרה חריפות, מוסיפים עוד שום מטוגן ומרסקים שוב. מתקנים תיבול.

ממלאים ואופים

5

: מחממים תנור ל-150 מעלות.

6

מוציאים את תחתיות הארטישוק מהנוזלים (אפשר להשתמש בהם כבסיס למרק לימוני, או לבישול ירק אחר), ומסדרים אותן בתבנית משומנת או בתבנית התנור שעליה נייר אפייה. מניחים בכל תחתית כף גדושה מהמלית.

7

אופים במשך 20-10 דקות, עד להתייצבות המלית והשחמה קלה.

גיוונים:
• במקום פרמזן אפשר להשתמש בגבינת קשקבל.
• במקום כוסברה, אפשר להשתמש בפטרוזיליה או בכל עשב תיבול אחר לבחירתכם.