החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
למצע האפייה:
לרוטב:
לתמרים
אופן ההכנה
מכינים את המלית וממלאים
1
מערבבים את חומרי המלית בקערה.
2
עושים חתך לאורכו של כל תמר ומוציאים את החרצן. ממלאים את החלל שנוצר בכמות נדיבה של מלית. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את מצע האפייה
3
מטגנים בצל במחבת חמה עם שמן 10-8 דקות על להבה נמוכה עד שרך וזהוב. מפזרים את הבצל בתבנית פיירקס או חרס שיכולה להכיל את התמרים בשכבה אחת.
4
מסדרים את התמרים על הבצל המטוגן ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים 30 דקות.
מכינים את הרוטב
5
מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כ-2 דקות עד שמתקבל מרקם אחיד. עד כאן אפשר להכין מראש, לשמור בכלים נפרדים ולהשלים את ההכנה לפני הגשה.
להגשה
6
יוצקים את הרוטב החם על התמרים. אופים כ-20 דקות עד שמלית הבשר עשויה וזהובה והרוטב מצטמצם.
מה עוד עושים עם מג'הול?
• קוצצים ומוסיפים לסלט ירוק עם ויניגרט חרדל וסילאן.
• מוסיפים לדייסת שיבולת שועל בזמן הבישול במקום סוכר.
• מגלענים וממלאים בפיסת מרציפן. מנקדים בשבבי שקדים.
• מגלענים ומניחים מעט שמנת חמוצה ואגוז מלך או פקאן.
גיוון: במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן.