מתכון

תמרים ממולאים בבשר ברוטב חמוץ-מתוק

כשמשדכים לבשר תמרים שמוסיפים מתיקות ורימונים שמאזנים את החמיצות, נוצרת מנה עיקרית בלתי נשכחת

7,941 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

למצע האפייה:

לרוטב:

לתמרים

אופן ההכנה

מכינים את המלית וממלאים

1

מערבבים את חומרי המלית בקערה.

2

עושים חתך לאורכו של כל תמר ומוציאים את החרצן. ממלאים את החלל שנוצר בכמות נדיבה של מלית. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את מצע האפייה

3

מטגנים בצל במחבת חמה עם שמן 10-8 דקות על להבה נמוכה עד שרך וזהוב. מפזרים את הבצל בתבנית פיירקס או חרס שיכולה להכיל את התמרים בשכבה אחת.

4

מסדרים את התמרים על הבצל המטוגן ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים 30 דקות.

מכינים את הרוטב

5

מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כ-2 דקות עד שמתקבל מרקם אחיד. עד כאן אפשר להכין מראש, לשמור בכלים נפרדים ולהשלים את ההכנה לפני הגשה.

להגשה

6

יוצקים את הרוטב החם על התמרים. אופים כ-20 דקות עד שמלית הבשר עשויה וזהובה והרוטב מצטמצם.

מה עוד עושים עם מג'הול?
• קוצצים ומוסיפים לסלט ירוק עם ויניגרט חרדל וסילאן.
• מוסיפים לדייסת שיבולת שועל בזמן הבישול במקום סוכר.
• מגלענים וממלאים בפיסת מרציפן. מנקדים בשבבי שקדים.
• מגלענים ומניחים מעט שמנת חמוצה ואגוז מלך או פקאן.

גיוון: במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן.