מתכון

תמרים ממולאים בגבינת עיזים

מתאבן נהדר לכל ארוחה וחטיף קוקטייל לכל מסיבה

1,550 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
תמרים ממולאים בגבינת עיזים. אורי מאיר צ’יזיק | צילום: דניה ויינר, אילון פז | סגנון: טליה סטולרסקי
תמרים ממולאים בגבינת עיזים. אורי מאיר צ’יזיק | צילום: דניה ויינר, אילון פז | סגנון: טליה סטולרסקי

מתאבן נהדר לכל ארוחה וחטיף קוקטייל לכל מסיבה.

הוא טעים להפליא, חומר גלם נהדר לסלטים, תבשילים וקינוחים ונחשב לסמל הבריאות, אבל מסתבר שיותר מ-80% מן התמר הם סוכרים. אז האם התמר באמת בריא, או שהוא מתכון לסוכרת?

365 שימושים שונים לתמרים במזון מונה המסורת הערבית. כל יום בשנה והתמר שלו, מבסיס לממתקים, ועד תיבול והעשרה של מאכלי בשר ועוף. מקום מרכזי במטבח היה (ויש) גם לסילאן, שהוא דבש המופק ממיצוי של התמרים; ולשיכר תמרים – משקה אלכוהולי שהיה נפוץ במצרים בזכות יבול התמרים העשיר שלה. עד היום מקובל להכין חטיף מתמרים על ידי החלפת הגרעין בשקד או בפיסטוק – ממתק שהיה נפוץ במסורת המזרח תיכונית מימים ימימה. התמר מאוד בריא, אבל מכיל 80% אחוז סוכר (כל היתר חלבון, שומן ומינרלים) ממש חומר נפץ, שצריך לדעת איך לנטרל אותו.
דרך אחת היא לאכול את התמרים ולהוציא את האנרגיה שהם מכניסים לגוף (5 תמרים מכילים 115 קלוריות) בעבודה קשה או בנדודים במדבר, למי שזה מתאפשר. אבל יש עוד כמה דרכים יותר מציאותיות שאפשר לנסות: לאכול את התמרים, כמו פירות בכלל, בנפרד; לא כמנה אחרונה, לא במסגרת הארוחה, אלא כשהבטן ריקה ומערכת העיכול פנויה לעכלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מוציאים את הגבינה מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה ומחממים תנור ל-190 מעלות.

2

חותכים חריץ לאורך כל תמר ושולפים את הגרעין.

3

ממלאים כל תמר בכפית גבינה ומפזרים מעל אגוזים גרוסים.

4

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות. מגישים חם.