דלג על Banners
Banners
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על סקר
סקר

סקר

החמין שלי...
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

דצמבר: אפרסמון
Bookmark and Share


זה הזמן לגשת לירקן ולקנות אפרסמונים. הפירות הכתומים המבשילים בימים אלה אינם רק טעימים, מחקרים מצאו כי הם גם בעלי ערך תזונתי גבוה: האפרסמון מכיל סיבים תזונתיים, נוגדי חימצון, מינרלים וקרוטין, אשר מקטינים את הסיכון לחסימת עורקים. נכון, בעבר סבל הפרי מיחסי ציבור שליליים בשל קשיי העיכול שגרם למי שהפריז באכילתו, אך כיום שוכלל תהליך ההבחלה והבעיה נפתרה (בכל אופן, למנותחי קיבה ומעיים מומלץ עדיין שלא להפריז באכילתו).

מקור עץ האפרסמון בדרום-מזרח סין, משם עבר ליפן, ובשתי המדינות הוא זוכה לכבוד גדול (יש לו אפילו גירסה מיובשת). זני האפרסמון הנפוצים ביותר הם העפיצים, הראויים למאכל רק לאחר הבחלה - תהליך המעלים את העפיצות ומשאיר את הפרי מוצק. זן ה"טיומף" (העפיץ המובחל), הוא הנפוץ בארץ.

קנייה ואחסון
בוחרים פרי כתום-כתום, רך קמעא, עם קליפה חלקה ומבריקה. פרי בוסר יבשיל בטמפרטורת החדר. אם הפרי משאיר עפיצות לא נעימה בפה, משרים במים למשך 3 ימים (מחליפים את המים מדי יום), והכל עובר.

בריאות
אפרסמון גדול מכיל כ-3700 מ"ג קרוטין (שהופך בגוף לויטמין A, האחראי לשיפור הראיה והעור). זו כמות שמספקת את מלוא התצרוכת היומית לילד ולמבוגר. ויש גם נתרן, אשלגן, מגנזיום, סידן, ברזל ומנגן.

במטבח
האפרסמון נפלא כשהוא טרי, אבל לא רק. נסו להכין ממנו פודינג או עוגות בחושות, הוסיפו אותו לבלילה של עוגת גבינה אפויה, ואל תשכחו להכין ממנו ריבה. מעלי אפרסמון (טריים ויבשים) חולטים תה. ביפן אוהבים להכין ממנו טמפורה. ואיך נשמע לכם צ‘אטני אפרסמון?

גווקאמולי אבוקדו ואפרסמון
סלט אפרסמון וגבינת רוקפור
קלפוטי אפרסמונים ופירות אדומים
לחם אפרסמון

 
 
הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חדש על מדף הספרים הדיגיטלי
"אוצר מאכלי העדות" מבית על השולחן במהדורה לטאבלטים וסמארטפונים
בואו לעבוד איתנו!
ל"על השולחן" דרוש\ה איש \ אשת טלמרקטינג לחצי משרה
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
הנה גם מתכון מצויין לסופלה ... - במרכז, פורום האפייה
תהליך זכיינות - אסי, פורום ביקורת מסעדות
עוגיות שוקולד מתפוצצות - ... - Liron.addania@gmail.com, פורום האפייה
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel