דלג על Banners
Banners
balkan
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

מאכל הפסח האהוב עלי:
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

קרפלך

Bookmark and Share
ממולאים בבשר ועוף או בכבד עוף, לבקשת גליה לוין
לבצק: 
2 כוסות מים
100 גרם מרגרינה/חמאה
1/2 כפית מלח
4 כוסות קמח רגיל
2 ביצים

לקרפלך:
300 גרם בשר טחון מעורב (בקר ועוף) או כבדי עוף
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
קורט סודה לשתייה
מלח, פלפל,
קורט קינמון
זעתר יבש
קורט בהרט
1 כפית רוטב סויה
חצי חבילה פטרוזיליה/שמיר קצוצים
1 תפוח אדמה מבושל ומגורר
50 גרם צנוברים
1 ביצה טרופה
שמן זית לטיגון (2-3 כפות)

+ מכינים את הבצק: מרתיחים בסיר מים עם מרגרינה או חמאה ומלח בסיר.
+ שמים 2 כוסות קמח בקערה וכשהמים רותחים שופכים אותם לקערה בבת אחת. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להצטנן לזמן קצר.
+ מוסיפים את הביצים ואת יתרת הקמח לסירוגין ותוך ערבוב מתמיד עד שמתקבל בצק חלק. הבצק שמתקבל דומה לעיסה רכה ומעט דביקה. משהים במקרר לשעה לכל הפחות. לאחר הצינון אמור להתקבל בצק גמיש ועדין.
+ מכינים את המלית: מזהיבים במחבת את הבצל ומוסיפים שום קצוץ, בשר טחון וכפית סויה. מטגנים תוך ערבוב מתמיד, עד שהבשר משנה את צבעו.
+ מוסיפים את שאר מרכיבי המלית לפי הסדר ומניחים לתערובת להצטנן היטב לפני שממלאים עימה את הבצק.
+מכינים את הקרפלך: מחלקים את הבצק למספר כדורים על משטח עבודה מקומח. מרדדים כל כדור לעובי דק וצרים בעזרת כוס עיגולים.
+ ממלאים כל עיגול בכפית מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים היטב בקצוות. ניתן לעטר את הקצוות בעזרת מזלג.
+ מבשלים במים רותחים עם מעט שמן כ-10 דקות או עד שהכיסונים צפים למעלה.

הוסף לספר המתכונים שליהדפסשלח לחבר
מחשבוני המרה
גרם
פאונד
אונקיה
המרות פופולריות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חם מהתנור - גיליון האפייה השנתי!
הזמינו עכשיו וקבלו אותו עד הבית
על השולחן עושים לכם סדר!
כל המתכונים לפסח במקום אחד
Baba au Rhum
עוגת שמרים ספוגה בסירופ רום ריחני
יקבי ברקן מציגים
בצירים חדשים לסדרות היוקרה
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
קהילת על השולחן
עזרה בהכנת בועות ג''לטין ... - haspiln, פורום עוגות מעוצבות
תמול שלשום בירושלים - ביקורת - michal11, פורום ביקורת מסעדות
הסוהו בראשון לציון - michal11, פורום ביקורת מסעדות

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים ליום העצמאות | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel