דלג על Banners
Banners
ששת דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

המתכון שאני הכי מצפה לו בגיליון המבוקשים של "על השולחן":
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

מסתבר שאורז מלא

Bookmark and Share
נוח לתפעול ובעיקר טעים מאוד
מסתבר שאורז מלא (הגדל)

האורז המלא על כל סוגיו יכול להחליף את האורז הלבן כמעט בכל מתכון, צריך רק לדעת איך לגשת אליו

 

הכתבה לקוחה מגיליון הבריאות, אוקטובר 2013, להזמנות הקליקו כאן או התקשרו 03-6488898

 

אורז מלא - גרסת התנור
הנה השיטה שלי להכנת אורז מלא, שמפיקה אורז מאוד רך (על גבול המאודה) וממש טעים וגם מפנה את הכיריים- וזה חשוב במיוחד כשמארחים:
מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקדרה ½1 כוסות אורז מלא עגול או ארוך, יוצקים ½2 כוסות מים רותחים עם כף חמאה או שמן ומערבבים. מכסים ושולחים לתנור למשך שעה, שאחריה האורז רך ובעל ריח מצוין. כמובן שאפשר להחליף את המים במרק או פשוט לתבל את האורז המוכן בכל מיני טעמים, למשל שום, שמן זית ועשבי תיבול או סויה, מירין ולימון.
קלובה עוף וירקות עם מיקס אורז מלא

 

תבית פטנט מאורז אדום

האורז האדום הוא בעל טעם מתקתק, שמשתלב נהדר עם העגבניות ועם התיבול האופייני לתבית. הרעיון הוא להתחקות אחרי הטעמים שנולדים במשך הלילה בתנור בשיטה אחרת ובהרבה פחות זמן. וכיוון שהתבשיל לא צריך לבלות כל הלילה בתנור, הוא אידיאלי לארוחת ערב גם באמצע השבוע.

חומרים ל-4 מנות:
½1 כוסות אורז אדום
3 כפות שמן רגיל
4 ירכי עוף שלמות
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות ו/או 2 עגבניות מגוררות
1/2 כפית כורכום
1 כף בהראט עיראקי
1 כפית פפריקה
1 כפית נענע מיובשת
מלח
3 כוסות ציר עוף או מים רותחים

איך מכינים אורז מלא+ מבשלים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים 15 דקות לריכוך ראשוני ומסננים.
+ מחממים שמן בסיר רחב ונמוך שמתאים לתנור ומטגנים בו ירכי עוף כמה דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
+ מוסיפים בצל לסיר ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מחזירים את ירכי העוף, מוסיפים שום ואורז חצי מבושל ומטגנים עוד 3 דקות עד שגרגרי האורז חמים ומצופים שומן. מוסיפים רסק ותבלינים ומזהיבים תוך כדי ערבוב.
+ יוצקים ציר או מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז רך ומוכן.
+ בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מעבירים את הסיר לתנור ואופים 20 דקות ללא מכסה או שעה עם מכסה עד שהתבשיל נעשה שחום ומתקתק. 
+ מגישים עם פלחי עגבניות טריות ונענע טרייה מעל.

מחפשים  מתכון נוסף לאורז מלא?

 

מקלובה עוף וירקות עם מיקס אורז מלא

בזמן שהאורז עובר בישול ראשוני כל יתר המרכיבים משתזפים בתנור. בקיצור: תשכחו מטיגון עמוק של כל מרכיב לחוד כמו בגרסה האותנטית. צבעי תערובת האורז מוסיפים לתחושת הסתיו שאופפת את התבשיל.

חומרים ל-6-4 מנות:
6-4 ירכי עוף
2 זוקיני (רצוי אחד ירוק ואחד צהוב) חצויים לאורכם
3 גזרים קטנים חצויים לאורכם
2 דלעות ערמונים חתוכות לרבעים עם הקליפה ונקיות מגרעינים
1 דלורית חתוכה לפלחים לאורכה עם הקליפה ונקייה מגרעינים
1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים גדולים
כ-1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
4 עלי מרווה
2 שיני שום חצויות
½1 כוסות תערובת אורז מלא (ארוך, אדום ופראי)
3 כוסות ציר עוף (או מים)
1 כפית בהראט
1 כפית קינמון
1 כפית כורכום
להגשה:
1/2 כוס עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים

+ מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
+ מסדרים את חלקי העוף והירקות בתבניות בשכבה אחת ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, שום ומרווה. 
+ צולים 15 דקות, הופכים וצולים עוד כ-15 דקות עד שהכל זהוב. 
+ בינתיים מבשלים אורז בסיר עם שפע מים רותחים 15 דקות לריכוך ראשוני ומסננים.
+ מביאים לרתיחה ציר, טועמים ומתבלים אותו בבהראט, קינמון, כורכום, מלח ופלפל. 
+ מסדרים את הירקות עם שמן הצלייה שלהם בתחתית סיר גדול (26 ס”מ קוטר ו-12 ס”מ עומק). מפזרים חצי מכמות האורז, ממשיכים עם העוף ומסיימים עם עוד אורז. מניחים על תכולת הסיר צלחת קטנה מקוטר הסיר שתשמש כמשקולת, יוצקים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ואוטמים היטב. מבשלים 30 דקות בלי לחשוב אפילו לפתוח את המכסה! 
+ מכבים להבה ומורידים מכסה. מניחים מגבת נקייה, מכסים שוב וממתינים 10 דקות.
+ הופכים את הסיר ולא נוגעים בו 3 דקות. רק אח”כ מרימים לאט-לאט. מפזרים פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים ומגישים.

 

אורז מלא מתכון

 

באותה שיטה מכינים
מקלובה חצילים:
גרסה יותר קרובה למקור ובכל זאת קצת אחרת — מחליפים את הגזרים והדלעות ב-3 תפוחי אדמה וחציל גדול פרוסים. צולים ומבשלים כמו במתכון המקורי.

 

מתכונים נוספים בכתבה

חלב מאורז מלא | קיצ'רי ירקות וקשיו עם בסמטי מלא ואטריות אורז דקיקות | מקלובה עוף וירקות עם מיקס אורז מלא | תבית פטנט מאורז אדום | פילאף ירוק של אורז מלא עם אפונה וחלב קוקוס | ביראני עם אורז מלא | ריזוטו קרבונרה עם אספרגוס ויין לבן | מגה מג'דרה | פודינג אורז עגול מלא וקוקוס |

 

Sofi נחמן 3, שוק הפשפשים, יפו, טל’ 03-5162077, www.sofi-design.co.il;
Home Workshop רבי יוחנן 4 יפו, טל’ 03-7266118

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
לומדים לצלם אוכל
סדנת צילום עם לימור תירוש
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
לא מוקדם מדי להתכונן לחג
כל המתכונים לראש השנה בעמוד אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
מה הסיבה שהעוגה יוצאת בציפוי ... - ela, פורום האפייה
מסעדת השף חיים כהן - oferaharon, פורום ביקורת מסעדות
תשובה - nandro, פורום אוכל ומתכונים
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel