דלג על Banners
Banners
חודשיים במתנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

המתכון שאני הכי מצפה לו בגיליון המבוקשים של "על השולחן":
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

ההרכב הפותח: 10 המסעדות הטובות
Bookmark and Share

מאת: מערכת "על השולחן" | מתוך "מדריך המסעדות 2009 של על השולחן"

בבחירת המסעדות המובילות בארץ לשנת 2009 התייחסנו לחוויה המסעדנית הכוללת, שמורכבת מאיכות האוכל ומקוריותו, העיצוב, השירות ותפריט היין

אדורה        
זו השנה הרביעית שהשף והבעלים אבי ביטון עומד בציפיות שתלינו בו עם פתיחת המקום ומייצר אוכל טוב ומקורי במחירים ידידותיים. מנות דגל כמו בקלאווה כבד אווז (הידועה בכינויה “בקלוואו!”) וניוקי בקרמל פורצ’יני עדיין שם, אבל ביטון מקפיד לעדכן את התפריט מדי עונה עם מנות אישיות ורעננות. כשמגיע החשבון, מתרחב החיוך: ראשונות שלא עוברות את ה-40 שקל ועיקריות באזור ה-70 שקל. דיל הצהריים מתחיל ב-59 שקל והוא מן המוצדקים בעיר. בשבתות מוגש בראנץ’ מקורי, גם הוא במחירים אטרקטיביים. כן ירבו מסעדות כאלה!

בן יהודה 226, טל’ 03-6050896. פתוח: ב’-שבת צהריים וערב. עסקית: ב’-ו’ החל ב-59 שקל


הרברט סמואל      
מהיום הראשון הקהל התל אביבי חיבק את “הרברט סמואל”, וזוהי תעודת כבוד לו וגם למסעדה המעולה הזאת. גם היום צריך להזמין מקום כמה ימים מראש. אשתקד כתבנו כי לא מדובר במטבח שף. אנחנו חוזרים בנו. בכל מנה ומנה ניכר כתב יד ייחודי - טעמים עזים, מגוונים, ים תיכוניים. כבוד מגיע גם לסו-שף של יונתן רושפלד, מיכאל גרטופסקי שעושה עבודה מצוינת. לחמים, מנות ראשונות וקינוחים - הכל פוגע בול. אין סדר מחייב ואין היררכיה ברורה. אפשר להרכיב ארוחה שלמה של נשנושים קטנים, וזה כל הקסם. אין טעם גם להמליץ על מנות ספציפיות. פשוט תזרמו ותשתדלו לטעום כמה שיותר. אל תשכחו להציץ במטבח השוכן בקומה העליונה - מחזה מרתק. גאווה מקומית!

קויפמן 6, בית גיבור, טל’ 03-5166516. פתוח: כל השבוע צהריים-לילה. עסקית: ב’-ה’ צהריים ב-95-75 שקל


יועזר בר יין            
לפני שנה התחלפו השפים. אילן זנזורי הוותיק עזב, ואת מקומו תפסו אילן דובשני ובן תדהר, אבל האוכל לא השתנה, וכשמדובר ביועזר זה נהדר. אותו חלל יפואי מקורי, אותו אוכל צרפתי כפרי מוקפד ואותו תפריט יין אישי ומרתק. הכל טעים, אפילו הסלט הירוק הפשוט. כאן אפשר לאכול פסטה מנוקדת בפטריות כמהין, טרטר סלמון מופלא, בף בורגיניון (שגם בבורגון היה נחשב עילוי) וגם אנטרקוט זוגי לצד קורנדביף, רוסטביף ונקניקיות חזיר שמכינים במקום. העיצוב הזרוק, העדר מפות ואווירה של מאורת שתייה יוצרים ציפייה למחירים עממיים, והם ממש לא כאלה, אם כי התמורה מספקת בהחלט. ארוחת טעימות זוגית של 3 מנות פתיחה, 3 מנות ביניים ועיקרית לסועד תעלה 220 שקל לאדם. יקר, משובח ועומד במבחן הזמן. 

יועזר 2, כיכר השעון, יפו, טל’ 03-6839115. פתוח: כל השבוע צהריים-לילה



כתית            
השף מאיר אדוני פרץ לתודעה הישראלית אחרי ההופעה הטלוויזיונית המנצחת שלו בתוכנית “קרב סכינים”. עוד לפני כן דורגה מסעדת “כתית” הנאה והקרירה כאחת המסעדות הטובות בישראל. המטבח של אדוני יצירתי ומתוחכם, אך לעיתים יצירתי מדי. חלל המסעדה בהיר - הקירות מכוסים טפטים עדינים, התאורה רכה והכלים יקרים. חומרי הגלם משובחים והמחירים - בהתאם. אם תלכו על העסקית תצאו בנזק של 139 שקל בלבד. טעים, יקר ויוקרתי.

היכל התלמוד 4, טל’ 03-5107001. פתוח: א'-שבת צהריים וערב. עסקית: 139 שקל, ארוחת טעימות: 195 שקל


 
מול ים            
עם מנות ראשונות שעברו כבר מזמן את גבול ה-100 שקל ועיקריות שלא יורדות מ-200, “מול ים” היא המסעדה היקרה בארץ. העיצוב והקהל התבגרו בעוד שנה. האוכל ממשיך להיות מצוין, בזכות חומרי גלם משובחים מן הים והטיפול המקצועי של השף יורם ניצן. ועדיין הדרך המומלצת לבקר במקום היא בעסקית שמחירה 150 שקל. על איכות משלמים.

נמל תל אביב, האנגר 24, טל’ 03-5469920. פתוח: כל השבוע צהריים וערב. עסקית: כל השבוע צהריים ב-150 שקל


מסה            
אין דרך לדעת מה מתרחש מאחורי הדלתות האפורות עד שעוברים דרכן. אז מתגלה היכל אוכל מפואר, כמעט אקסטרווגנטי, עטוי וילונות לבנים ומואר בדרמטיות. השף אביב משה מייצר פיוז’ן במיטבו, עם מנות מפתיעות כמו טארט טטן של עגבניות צלויות עם שערות קדאיף, ריזוטו חציל עם גבינת בלו בוואריה וקרפאצ’ו שייטל עם פיסטוקים וגבינת Tete de Moine. יש כאן גם לא מעט שעשועים מולקולריים. הקינוחים חלומיים. העסקית מומלצת במיוחד וכוללת ראשונה ועיקרית וגם את פוקאצ’ת הבית, מטבלים וסלט משתנה. הרפתקה גסטרונומית יצירתית ונועזת.

הארבעה 19, טל’ 03-6856859. פתוח: כל השבוע צהריים וערב. עסקית: א’-ו’ צהריים החל ב-98 שקל


סלון      
החדשות הטובות: מי שהתגעגע לאוכל של אייל שני יכול לקבל אותו בצורה מזוקקת עם כל הטעמים המרגשים והטקסטים ההזויים. החדשות הפחות טובות: זה יעלה לכם המון כסף! בסמטה זנוחה של נחלת יצחק נבנה חלל יפהפה, שפועל רק בסופי שבוע. המטבח הוא במה שעליה ניצב המאסטרו, מוקף שוליות ומעריצים. האוכל נטול קישוטים ומלא השראה. כל מה שאכלנו היה נפלא. המנה הזולה ביותר (“8 ירקות שנקנו מ-6 זקנות בשער הפרחים”, כך במקור) עלתה 79 שקל; כמעט כל השאר מדלג בקלילות הרחק מעבר למאה. אם שוכחים מהמחיר - מתרגשים ונהנים.

מעבר יבוק 8, טל’ 052-7035888. פתוח: ד’-ה’ ערב


קלואליס        צילום: אילון פז  
תמיד נעים ושקט אצל ויקטור גלוגר. המסעדה שלו, על הגבול בין תל אביב לרמת גן, מארחת כבר 7 שנים אותם לקוחות קבועים, הזוכים ליחס אישי ולשירות מפנק ודיסקרטי. והאוכל? מוקפד וטעים. בתפריט שוכנות בכפיפה אחת מנות “עממיות” כמו סלט ירקות ישראלי או מטיאס חלומי, לצד יצירות מוקפדות כמו קפוצ’ינו סרטנים, עוגת סרטנים ברוטב צ’יפוטלה וקלמארי עם צימוקי עגבניות וזיתים. הדיל העסקי מציע, למרבה הצער, את המנות הפשוטות יותר בתפריט. אל תחמיצו את המתוקים. אוכל מעודן באווירה אלגנטית ושקטה.

אבא הלל סילבר 16, טל’ 03-5759060. פתוח: א’-ו’ צהריים-לילה, שבת-צהריים. עסקית: כל השבוע צהריים ב-139 שקל



רפאל           
עדיין מוכיחה את עצמה כמסעדה המצליחה בישראל, והכל בזכות החבילה, שכוללת קהל עדכני, עיצוב דרמטי, נוף אל הים וכמובן את האוכל של השף רפי כהן. בקיץ הכי נעים להתענג על מנות של דגים נאים, ובחורף על תבשילים בשריים דשנים, כשהבשר המוגש במסעדה הוא מן הטובים בעיר. ממנות הדגל: חציל בלאדי שרוף עם טחינה גולמית וריג’לה, ירקות ממולאים בבשר טלה ואורז וקוקי סן ז’ק על פולנטה. הפירה והריזוטו של כהן ממכרים, ומהפוקאצ’ה האלמותית צריך, כמו תמיד, להיזהר. המתוקים כאן נפלאים - אל תחמיצו. מהמנה הראשונה עד האחרונה - חוויה.

הירקון 87, טל’ 03-5226464. פתוח: כל השבוע צהריים וערב. עסקית: א’-ה’ ב-115 שקל, שישי-שבת צהריים ב-125 שקל


שגב             
מסעדה רצינית עם עיצוב קליל ומשעשע של פיאצה איטלקית. התפריט של שגב משה נע במרחב המוכר של ישראלי-ים תיכוני-איטלקי-צרפתי, אך כולל כמה הברקות כמו סטייק יען עסיסי על מצע ריזוטו מהטובים בעיר, או מנה מופלאה של פילה קוד שחור על מצע של עדשים. המנות נדיבות, השירות מקצועי וידידותי, והעסקיות מאפשרות הצצה נאה להיצע המסעדה. מסעדת שף ללא גינונים.

שנקר 16 פינת החושלים הרצליה פיתוח, טל’ 09-9580410. פתוח: כל השבוע צהריים וערב. עסקית: א’-ו’ צהריים ב-115 שקל, שבת צהריים ב-125 שקל

להזמנת "מדריך המסעדות 2009 של על השולחן" חייגו 03-6488898 או לחצו כאן

הגיבו על הבחירות בפורום ביקורת המסעדות

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
לומדים לצלם אוכל
סדנת צילום עם לימור תירוש
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
לא מוקדם מדי להתכונן לחג
כל המתכונים לראש השנה בעמוד אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
יו - daniela, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מר וגברת לי המסעדה המומלצת שלי - shani266, פורום ביקורת מסעדות
אחלה מסדעה! - nandro, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel