דלג על Banners
Banners
ספר של שי לי מתנה למנוי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על
מה עשיתם משאריות הגבינה של שבועות?
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

"בשר של נזירים"

Bookmark and Share
11/04/2013 14:00
"בשר של נזירים" (הגדל)

"סייטן אינו תחליף בשר, הוא חומר גלם בפני עצמו. הרגעים הכי שמחים שלנו הם הרגעים בהם לקוח חובב בשר אומר 'אתם יודעים, החומר הזה הוא נהדר. לא ידעתי שבשר צמחוני יכול להיות כל כך טעים.' "

סייטן הוא חומר גלם חלבוני העשוי מגלוטן הנמצא בחיטה. הרכבו הופך אותו למוקצה עבור חולי צליאק, אך לצמחונים וטבעונים הוא מהווה חלופה נפלאה לבשר הודות למרקם הסיבי והנוח לעיבוד אשר סופג טעמים בקלות.

מקורו של הסייטן הוא בסין, שם פותח על ידי נזירים בודהיסטים שחיפשו חומר גלם מרשים, טעים וצמחוני לסעודה השנתית שערכו לכבוד קיסר סין ובשנות ה-60 הגיע ממנה למערב.

כריס קים ורבקה לופז הוואס, הבעלים והמומחים לסייטן העומדים מאחורי אטליז צמחוני על טהרת הסייטן, קיבלו השראה ממקור הסייטן ונתנו לאטליז שלהם את השם " Monk's Meats " - "בשר של נזירים".

 

האטליז נפתח  בברוקלין שבניו יורק במטרה לספק לטבחים ביתיים ולשפים מקומיים חומר גלם לא מעובד או מתועש, נטול בשר, אשר יערב לחכם של חובבי אוכל. כריס ורבקה, שני צמחונים שלא היו מרוצים מהיצע הסייטן הנמכר במרכולים, החלו לייצר סייטן ביתי משלהם לפני כשלוש שנים. עם הזמן והניסיון, התוצרים הפכו טובים יותר ויותר והשניים החליטו להפוך את התחביב לעסק. בעתיד, הם מתכננים לפתוח גם מסעדה צמודה לאטליז.

"אף אחד בניו יורק לא עשה דבר דומה, כך שזה היה רק הגיוני" אומר כריס על הקמת העסק.

 

בניגוד לסייטן החיוור "בטעם עוף" או "בטעם בקר" המוכר לנו מחנויות הטבע בארץ, הסייטן ב Monk's Meats מיוצר באופן ידני, בערבוב חומרים לקבלת מעיין בצק, אותו מעצבים כריס ורבקה ביד אמן. מדי יום, מיוצרים בין 45-70 ק"ג של סייטן בארבעה טעמים ייחודיים. "בפיתוח טעמי הסייטן, אנחנו לא מנסים לייצר בשר מזויף – אנחנו מייצרים אוכל אמיתי, ייחודי וטעים" אומר כריס.

 

 

המוטו של Monk's Meats "אוכל טרי, עם טעם טוב" (Fresh Food. Tastes Good) והוא מעיד על שני עקרונותיהם של כריס ורבקה; האחד הוא דבקות במזון טרי, שהוא גם טעים, השני הוא שהכנת אוכל איכותי מתחילה בחומרי גלם טריים וגולמיים ממקור טוב. השניים מתגאים בעובדה כי כל החומרים בהם נעשה שימוש בייצור הסייטן הם חומרים טבעיים, לא כאלו ש"יוצרו במעבדה".

 

כריס, צמחוני מזה 17 שנה, אומר " לא אכלתי סייטן עד שהפכתי לצמחוני, אבל מאז שניסיתי אותו לראשונה, הוא הפך לחומר הגלם האהוב עלי. אנשים אומרים שסייטן הוא חלופה לבשר, אבל עבורי – זהו בשר לכל דבר. הוא טעים, עסיסי ועשיר בחלבונים – כל מה שאנשים מחפשים בבשר".

 

עוד טעימה מ Monk's Meats:


הדפסשלח לחברהוסף תגובה
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חדש על מדף הספרים הדיגיטלי
"אוצר מאכלי העדות" מבית על השולחן במהדורה לטאבלטים וסמארטפונים
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
בואו לעבוד איתנו!
ל"על השולחן" דרוש\ה איש \ אשת טלמרקטינג לחצי משרה
לראשונה מזה 6 שנים – יין ישראלי ברשימה של Wine Spectator
מגזין היין הנחשב ציין לשבח את רקנאטי קברנה סוביניון מסדרת גליל עליון
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
כתבה של האמנית ליאת ישי - עדי רומי, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
אמיר יקותיאל מסביר על הבועה ... - עדי רומי, לוח מוצרים חדשים
אני אישית מעדיף בניה רגילה - עדי רומי, לוח מוצרים חדשים
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel