דלג על Banners
Banners
bisim
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

מאכל הפסח האהוב עלי:
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

איך קונים שמנים
Bookmark and Share

שמן זית

ההגדרות המופיעות על תווית הבקבוק מעוגנות בתקן בינלאומי ויכולות ללמד אותנו על איכות השמן. בשמנים ישראלים צריך לחפש גם את תווית מועצת הזיתים, שמעידה כי מה שכתוב על התווית הוא אכן נכון. מצד שני, יש בארץ יצרני שמן זית קטנים ומשובחים שאינם משתפים פעולה עם מועצת הזיתים. שמן זית טוב הוא מוצר יקר. כיום המחיר הסיטונאי של ליטר שמן זית כתית מעולה (תוצרת הארץ) הוא 25 ש"ח - לפני עיבוד, ביקבוק ופערי תיווך. אם נתקלתם בשמן מקומי שקורא לעצמו "כתית מעולה" ומחירו פחות מ-25 ש"ח ל-1/2 ליטר, סביר שעובדים עליכם. בשמנים מיובאים, המחיר עשוי להיות נמוך יותר, אך לא באופן משמעותי.

דרגות האיכות המקובלות:
כבישה קרה/ראשונה - מיצוי השמן מהזית בתהליך מיכני בלבד, ללא חימום וללא חומרים כימיים, זהו שמן כתית. שמן כתית מתחלק לרמות שונות לפי אחוזי החומצה האולאית בו.
כתית מעולה: % 0.8 בתקן האירופאי (בישראל עדיין עד 1%)
כתית רגיל: עד % 2 חמיצות.

שמן זית או שמן זית מזוכך - שמן שעבר תהליך כימי, שבו נוטרלו הטעם והריח וכן רמת חומציות. גם לא בריא וגם לא טעים.

שמן זית טהור - שמן זית שלא נמהל בשמנים אחרים.
גם שמן מדרגת האיכות הטובה ביותר עלול לאכזב. כמו תמיד, הדרך הטובה ביותר היא לטעום, להריח ואז להחליט.

שמנים צמחיים אחרים
רבים קונים "סתם" שמן צמחי ולא כל כך שמים לב באיזה שמן מדובר. אבל קיימים הבדלים - באיכות, במחיר וביעוד.
לטיגון עמוק - הכי מתאים שמן כותנה, שטמפרטורת השריפה שלו היא הגבוהה יותר. אבל הוא יקר יחסית וגם לא נפוץ. הבא אחריו - שמן סויה, זול ונפוץ מאוד.
לטיגון שטוח - שמן תירס ושמן חמניות. שניהם עדינים יותר בטעמם.
לתיבול סלט טרי - חריע, קנולה, תירס - טעמם של שלושת השמנים האלה נייטראלי. וכיוון שיש בהם אחוז גבוה של חומצות בלתי רוויות, הם גם בריאים  יותר.
שמן גרעיני ענבים - לסלטים ולטיגון עדין. אהוב מאוד על שפים באירופה.
שמנים מיוחדים (ארומטיים):
שמן אגוזים - יקר ומשובח. מחזיק מעמד זמן קצר. כדאי לקנות אריזת מתכת - פחות מתחמצן.  נהדר לתיבול סלטים. למשל, רוטב ויניגרט מתובל בשמן אגוזים.
שמן שומשום - משמש לתיבול מאכלים מהמטבח האוריינטאלי. טעמו מרוכז ולכן משתמשים במינון נמוך. השמן המקומי - לא מומלץ. המיובא - יותר יקר והרבה יותר טוב.
שמן בוטנים - טעם ייחודי, לתיבול.

יש להקפיד לקרוא את התווית, לבדוק שהשמן טהור ושהוא לא מהול בשמן נחות ממנו, או בחומרים זרים. בעניין זה כדאי להזכיר את תווית הסרק שמציינת: "ללא כולסטרול". כמובן שבשמן צמחי לא אמור כלל להיות כולסטרול. כדאי לבדוק אם השמן מאוחסן במקום קריר ולא חשוף לשמש. שמן שלא אוחסן כהלכה יכול לפתח חומרים מסרטנים. גם בבית עדיף לאחסן בארון. שמן מחזיק מעמד כשנה וחצי.
הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. אפרים (2/05/2013 17:52:22)

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חם מהתנור - גיליון האפייה השנתי!
הזמינו עכשיו וקבלו אותו עד הבית
על השולחן עושים לכם סדר!
כל המתכונים לפסח במקום אחד
Baba au Rhum
עוגת שמרים ספוגה בסירופ רום ריחני
יקבי ברקן מציגים
בצירים חדשים לסדרות היוקרה
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
עזרה בהכנת בועות ג''לטין ... - haspiln, פורום עוגות מעוצבות
תמול שלשום בירושלים - ביקורת - michal11, פורום ביקורת מסעדות
הסוהו בראשון לציון - michal11, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים לפסח | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel