דלג על Banners
Banners
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על סקר
סקר

סקר

המשקה שלי לקיץ:
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

איך קונים קפה
Bookmark and Share

עוד עולם של מושגים, סוגים, זנים ורמות איכות. הפעם רק כמה טיפים.
שני הסוגים העיקריים של הקפה הם רובוסטה וערביקה. הרובוסטה נותן את החוזק והחריפות, הערביקה - טעם וארומה. רוב תערובות הפולים, כוללות את שני הסוגים במינונים שונים.

כדאי לשים לב לרמת הקלייה של הקפה - ככל שהיא גבוהה יותר (קלייה כהה) כך טעמו של הקפה "שרוף" יותר. עניין של טעם.
ככל שפרק הזמן בין הטחינה להכנת הקפה קצר יותר, כך איכות הקפה גבוהה יותר. מי שיכול - שיטחן בעצמו. אם לא - להקפיד על אריזה טובה, מומלץ ואקום. לאחר הטחינה, אין לשמור את הקפה
זמן רב.
קנו מעט והשתמשו מהר. לאחר הפתיחה, לשמור במקפיא.

קפה נמס
יש שני סוגים עיקריים, הנבדלים זה מזה במחיר ובאיכות. הפשוט והזול הוא הקפה האבקתי, והמשובח יותר הוא קפה "מיובש בהקפאה" - תהליך השומר על הארומה של הפולים. קפה זה משווק בגרגירים. יש גם יצור כלאיים שנקרא "קפה מגורען". הוא נראה כמו קפה מיובש בהקפאה, אך למעשה עשוי מקפה אבקתי שגובש לגרגירים גדולים יותר.
למה טורחים לייצר קפה כזה? שאלה טובה.
קפה נמס בהקפאה יבשה, אין מייצרים בארץ.


 
 
הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חדש על מדף הספרים הדיגיטלי
"אוצר מאכלי העדות" מבית על השולחן במהדורה לטאבלטים וסמארטפונים
בואו לעבוד איתנו!
ל"על השולחן" דרוש\ה איש \ אשת טלמרקטינג לחצי משרה
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
מצננים לכם את האירוע עם מכונת ... - לילך, לוח מוצרים חדשים
ציוד למסעדות קונים מהטובים ... - ריטה, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מתכונים קלים - אוהד, פורום אוכל ומתכונים
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
פודי צדדי
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel