דלג על Banners
Banners
עמוד מתכוני ראש השנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

עוגת תפוחי אדמה

Bookmark and Share
בסך הכל תפוחי אדמה בתנור, אבל תראו את הפריזורה! לצורך ההכנה נדרשת תבנית אפיה מתפרקת בקוטר 20-22 ס"מ, ואם אין - תוכלו להכין עוגה נמוכה בתבנית בקוטר 26 ס"מ.
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
50 גרם שומן אווז או מרגרינה
2 שיני שום כתושות
עלים מפוררים
מ-3 ענפי תימין
מלח ופלפל שחור טחון טרי
+ מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים היטב תבנית קפיצית.
+ פורסים תפוחי אדמה דק-דק בעזרת מנדולינה או מעבד מזון. 
+ ממיסים שומן אווז או מרגרינה ומתבלים בשום, תימין מלח ופלפל. 
+ מסדרים שכבות של תפוחי אדמה בצורת מניפה בתחתית התבנית, עם חפיפה של שליש מקוטר כל פרוסה. בין שכבה לשכבה מברישים בשומן מתובל. מכסים בנייר אפיה ומניחים עליו צלחת כבדה או מכסה, שישמשו כמשקולת. אופים כ-45 דקות. עד כאן אפשר להכין הכל מראש. 
+ סמוך להגשה מסירים את המשקולת ואת נייר האפיה ואופים כחצי שעה, עד שתפוחי האדמה מוכנים לאכילה (איך בודקים? מחדירים מזלג עד לתחתית המאפה). משחררים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. מגישים מיד ופורסים למנות, כמו עוגה.
דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגת תפוחי אדמה: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
1 מדרגים
הוסף לספר המתכונים שליהדפסשלח לחברהוסף תגובה
מחשבוני המרה
גרם
פאונד
אונקיה
המרות פופולריות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
מסכים - nandro, פורום עוגות מעוצבות
יש באינטרנט כמה וכמה מתכונים - דויד_בר, פורום עוגות מעוצבות
תודה רבה על האתר.. - דויד_בר, פורום אוכל ומתכונים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel