דלג על Banners
Banners
balkan
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

עוגת שמרים במילוי שוקולד (בבקה)

Bookmark and Share
מתכון משפחתי אהוב ומחמם לב מבית סבתא. כיוון שכך, יש כאן מרגרינה ולא חמאה, ואתם מוזמנים להחליט במה להשתמש. האמת, מתקבלת עוגת שמרים טעימה במיוחד גם עם מרגרינה.
לתבנית קוגלהוף:
לבצק -
40 גרם שמרים טריים
1/4 כוס מים
1/2 4 כפות סוכר
5 כוסות קמח
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
1 חבילה מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים

למלית:
1 חבילה מרגרינה בטעם חמאה
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
1 כפית קינמון
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות שוקולד למריחה
100 גרם שוקולד לבן מגורר

לציפוי:
1 ביצה
אבקת סוכר

מכינים את הבצק:
+ מערבבים שמרים ו-1/2 כף סוכר בתוך 1/4 כוס מים פושרים. מניחים בצד לרבע שעה, כדי
   שהשמרים יתפחו.
+ שמים קמח, 4 כפות סוכר, סוכר וניל וביצים בקערת מיקסר.
+ מערבבים את המרגרינה המומסת עם 1/2 כוס חלב ו-1/2 כוס מים, ומוסיפים לקערת המיקסר.
+ מוסיפים גם את השמרים שתפחו, לשים בעזרת וו לישה לבצק חלק, עד שהוא משתחרר 
  מדפנות הקערה. אם הבצק דביק, מוסיפים 2-3 כפות קמח.
+ מכסים את הבצק במגבת, ומניחים לתפיחה של שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מכינים את המלית:
+ ממיסים בסיר מרגרינה, סוכר, קקאו, קינמון ושוקולד מריר, ומניחים בצד למשך כחצי שעה, עד שהמלית מצטננת ומתקבל מרקם משחתי.

מרכיבים ואופים: מחלקים את הבצק שתפח לשניים, ומרדדים לשני עלים דקים.
+ מורחים על כל עלה חצי מהמלית, מורחים עליה כף שוקולד למריחה ומפזרים על כל עלה 50 גרם שוקולד לבן.
+ מגלגלים כל עלה לרולדה, קולעים את שתי הרולדות כמו צמה ומסדרים בתבנית קוגלהוף משומנת היטב.
+ מתפיחים את העוגה כרבע שעה, ומורחים בביצה טרופה.
+ מחממים תנור ל-160 מעלות.
+ אופים כ-40 דקות. מצננים מעט, והופכים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.

הכנה מראש: אפשר להכין יום קודם, אך לפני ההגשה כדאי להכניס את העוגה לתנור מחומם למשך כ-5 דקות, שיעוררו את הטעמים והניחוחות שבה.

דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגת שמרים במילוי שוקולד (בבקה): 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
הוסף לספר המתכונים שליהדפסשלח לחברהוסף תגובה
מחשבוני המרה
גרם
פאונד
אונקיה
המרות פופולריות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
עזרה בהכנת בועות ג''לטין ... - haspiln, פורום עוגות מעוצבות
תמול שלשום בירושלים - ביקורת - michal11, פורום ביקורת מסעדות
הסוהו בראשון לציון - michal11, פורום ביקורת מסעדות

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים ליום העצמאות | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel