דלג על Banners
Banners
אוצר מאכלי העדות דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

עוגיות חמאת בוטנים קלאסיות

Bookmark and Share
עוגיות חמאת בוטנים קלאסיות  (הגדל)
עוגיות חמאת בוטנים קלאסיות

עוגיות נהדרות, בטעם מודגש של חמאת בוטנים ומרקם פריך בקצוות ועסיסי במרכז. היזהרו מאפיית יתר, כדי שהעוגיות לא יתייבשו.

 

חומרים ל30-35 עוגיות:
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס לא דחוסה (100 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים חלקה
1 ביצה
11/4 כוסות 175 גרם קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
שמן וסוכר, לציפוי

 

+ מכינים את הבצק: מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית. מוסיפים חמאת בוטנים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד, עד שהיא נטמעת בתערובת (בהתחלה נדמה שהיא מתפרקת, אך היא תתחבר שוב לתערובת חלקה לאחר כמה שניות עיבוד).
+ מנפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח, מוסיפים לתערובת החמאה ומעבדים קצרות, רק עד לקבלת תערובת אחידה ורכה מאוד.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מעצבים ואופים: יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3-4 ס"מ בידיים רטובות (או בעזרת כף גלידה קפיצית, טבולה במים קרים מדי פעם). אפשר לצנן מעט את הבצק, אם הוא רך מדי לעיצוב. מניחים את הכדורים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

+ טובלים מזלג בקערית עם שמן, ומיד בקערית עם סוכר, ומשטחים כל עוגייה בעזרת שיני המזלג – לאורך ואז לרוחב. טובלים את המזלג בשמן ובסוכר בין לחיצה ללחיצה.

+ אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים והמרכז עדיין בהיר ומעט רך למגע. מצננים ומגישים, או שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.


 

תגיות: קרין גורן
דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגיות חמאת בוטנים קלאסיות : 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
10 מדרגים
הוסף לספר המתכונים שליהדפסשלח לחברהוסף תגובה
מחשבוני המרה
גרם
פאונד
אונקיה
המרות פופולריות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
מסעדה ירושלמית, עממית שתכניס ... - benyak, פורום ביקורת מסעדות
מסעדות מומלצות ברוטשילד - dafnawe, פורום ביקורת מסעדות
מסעדת גרקו (מסעדה ... - תמי, פורום ביקורת מסעדות

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel