דלג על Banners
Banners
סבון של פעם
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

כעכים מלוחים

Bookmark and Share
כיף להחזיק במזווה צנצנת של הכעכים האלה. הם נשמרים היטב, ויחד עם כוס תה נענע, זהו נשנוש טעים וקליל. מהמתכון הבא מתקבלים המון כעכים, אבל אם אין לכם הרבה קליינטים או סבלנות לגלגל, אפשר בהחלט להקטין את הכמויות למחצית.
חומרים ל-80 כעכים:
1 ק"ג קמח
2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה
1 כף גדושה (20 גרם) מלח
200 גרם מרגרינה רכה 
1 כוס (240 מ"ל) שמן 
1 כוס (240 מ"ל) מים
ביצה טרופה עם כף מים, לטבילה 
1 כוס שומשום, לציפוי
+ מכינים את הבצק: שמים קמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבבים לתוכו אבקת אפייה ומלח. מוסיפים מרגרינה, ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים שמן ומים, ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, חלק ולא דביק. עיבוד יתר פוגם במרקם.
+ עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומניחים בצד ל-20 דקות מנוחה בטמפ' החדר.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מעצבים כעכים ואופים: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לנקניק, ופורסים אותו ל-20 פרוסות שוות. מגלגלים כל פרוסה לנקניק בעובי 1 ס"מ, סוגרים לקבלת כעך, ומהדקים לקבלת צורת טבעת. למראה ביתי יותר, מצליבים את הקצוות זה על זה ולוחצים להידוק.
+ טובלים כל כעך בתערובת הביצה, ומיד טובלים בקערית עם שומשום, לציפוי.
+ מניחים את הכעכים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-25 דקות, עד שהכעכים זהובים ויבשים למגע. מצננים ומגישים.
+ שומרים בכלי אטום עד שבועיים בטמפ' החדר.

גיוונים:
מוסיפים 2 כפות גרגרי אניס שלמים (יחד עם הקמח.
מוסיפים 100 גרם שומשום לבצק (יחד עם הקמח).
מוסיפים לציפוי השומשום כף קצח.
מחליפים את אבקת האפייה ב-1/2 שקית שמרית (25 גרם), שמערבבים לתוך הקמח. מערבבים פנימה גם כף סוכר, שיהיה אוכל לשמרים. לא מתפיחים את הכעכים לפני האפייה.
מוסיפים כפית גדושה של גרגרי מחלב כתושים דק (להשיג בחנויות התבלינים) יחד עם המלח.
דרג את הכתבהדירוג כתבה כעכים מלוחים: 2 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים
הוסף לספר המתכונים שליהדפסשלח לחברהוסף תגובה
מחשבוני המרה
גרם
פאונד
אונקיה
המרות פופולריות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
שאלה בקשר להקצפת שמנת - moti770, פורום האפייה
יש כבר מסעדה אסייתית חדשה! - david86, פורום ביקורת מסעדות
מתכון חצילים - aharonmoran, פורום אוכל ומתכונים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel