דלג על Banners
Banners
חול 2
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

מרק גריסי פנינה

Bookmark and Share

 

300 גרם שעועית (רצוי מנומרת)
 1/2 כוס שמן זית 1
בצל גדול, קצוץ דק 1
גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
2 עד 4 שיני שום, קצוצות
1 מקל קינמון
5 עלי מרווה טריים
4 עגבניות קצוצות
4 כוסות מרק צח או מים
300 גרם גריסי פנינה, שטופים היטב
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

+ משרים את השעועית בהרבה מים למשך הלילה.
+ מבשלים את השעועית עם 5 כוסות מים על אש קטנה כשעה וחצי, עד שהיא רכה. 
+ מחממים בסיר את שמן הזית, ומטגנים בו את הבצל, הגזר והסלרי על אש קטנה כ-10 דקות. מוסיפים את השום, הקינמון, עלי המרווה והעגבניות, ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מסירים מהאש. 
+ שמים את השעועית במעבד מזון עם להב המתכת, מוסיפים את תוכן הסיר ומרסקים למחית חלקה. מחזירים לסיר, ומוסיפים את המרק או המים.
+ מוסיפים לסיר את גריסי הפנינה, ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים.
+ מרק זה סמיך מאוד, ויש להגישו חם אך לא רותח, עם הרבה שמן זית משובח המטופטף מעל ועם לחם כפרי.
 
 
דרג את הכתבהדירוג כתבה מרק גריסי פנינה : 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים
הוסף לספר המתכונים שליהדפסשלח לחברהוסף תגובה
מחשבוני המרה
גרם
פאונד
אונקיה
המרות פופולריות
קהילת על השולחן
מגשי אירוח - simon@actvtec.co.il, פורום אוכל ומתכונים
תודה רבה על המדריך - עדי רומי, פורום אכילה נכונה
קפה קפה חיפה (המושבה ... - אוהד, פורום ביקורת מסעדות

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel