דלג על Banners
Banners
חודשיים במתנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

אורז מלא - מתכון בסיסי וגיוונים

Bookmark and Share
סודו של האורז המלא - ביום בו תגלו, שאורז מלא הוא באמת, אבל באמת, יותר טעים מאורז קלוף — ייפתחו בפניכם דלתות רבות. האמת היא, שעד שמגלים את הדרך הנכונה לבשל אורז מלא, אוכלים הרבה קש. או לפחות ככה זה מרגיש כשלועסים אותו. כן, ישנה דרך אחת לבשל אורז מלא — הדרך הבריאה, וכשעושים זאת כך, גם אנשים, שתמיד חשבו שזה מאכל לטבעונים ולמזוכיסטים — משנים את דעתם. האורז המומלץ בעיני הוא אורז עגול מלא, אבל גם הבסמטי המלא מצוין. וככה עושים:
+ שוטפים את האורז המלא ומשרים בקערת מים. אחרי כמה שעות מחליפים את המים. משרים לפחות 3 שעות ועד יממה. אחר כך כדאי לסנן את האורז, ואז אפשר לשמור אותו עוד יומיים במקרר.

+ מכניסים את האורז לסיר נירוסטה, מכסים במים ומוסיפים עוד טיפה מים (בסיר ממוצע זה יהיה 4 כוסות מים ל-4 כוסות אורז). מרתיחים על אש גבוהה אגב ערבוב מזדמן, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כך חצי שעה, בערך. משאירים בסיר עוד 10 דקות לפני שמוסיפים טעם, כלומר: עד רגע זה לא נוכח שם שום תבלין, ובייחוד לא מלח.

ועכשיו לא נותר אלא להוסיף טעם. הכמוית כאו יספיקו ל-3-4 כוסות אורז מבושל:

+ מוסיפים 4-3 כפות שמן זית, 2 כפיות שמן שומשום, 2 כפות חומץ אורז או חומץ אחר, 1/2 כפית מלח וכף רוטב סויה משובח. מערבבים ומגישים.
+ מוסיפים קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון, 6 כפות שמן זית וכוס מלאה פטרוזיליה קצוצה דק. אפשר גם בצל ירוק קצוץ. ממליחים לפי הטעם, ושוב מערבבים ומגישים.
+ מוסיפים 6 כפות גדושות ומלאות פסטו. מערבבים ומגישים, רצוי לא לחמם את האורז עם הפסטו. עוד יותר טעים, עם עגבניות שרי מיובשות בשמש ומושרות בשמן זית.
דרג את הכתבהדירוג כתבה אורז מלא - מתכון בסיסי וגיוונים: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
8 מדרגים
הוסף לספר המתכונים שליהדפסשלח לחברהוסף תגובה
מחשבוני המרה
גרם
פאונד
אונקיה
המרות פופולריות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
מסעדה ירושלמית, עממית שתכניס ... - benyak, פורום ביקורת מסעדות
מסעדות מומלצות ברוטשילד - dafnawe, פורום ביקורת מסעדות
מסעדת גרקו (מסעדה ... - תמי, פורום ביקורת מסעדות

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel