דלג על Banners
Banners
bisim
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

מאכל הפסח האהוב עלי:
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

כוכבי השכונה
Bookmark and Share

מאת: יעל כלב | השתתפו בפרויקט: ז'אנה גור, אורי שביט, איריס גלברט, אורלי פלאי-ברונשטיין, אלדד לוי | מתוך גיליון 220, יוני 2009 - "חגיגה תל אביבית"

האטרקציות הקולינריות במתחמי הבילוי המובילים של העיר

בזל - הפטיסרי הטוב
עברית במבטא פריזאי מתרונן מקדם את פני הבאים ללה בון פטיסרי. אחרי שהציעו לנו ללוות את ה"קרררואסון" עם ספל של תה “ננה” (במלרע), נכבשנו. ארוחת הבוקר, המוגשת בימי שישי בלבד, היא תרגום קוקטי ומשועשע לארוחת הבוקר הישראלית (טעימה ממנה תמצאו בעמ' 91). הדבר הבלתי-צרפתי היחיד במקום הוא הקפה. וטוב שכך.
[בזל 40, טל’ 077-5506010]


יפו - מפשפשים
בשום מקום אחר לא תוכלו גם לאכול בשרים מיושנים, גם לקנות מנורה ענתיקה וגם לערוך השלמות לסרוויס התה הישן של סבתא. שוק הפשפשים שופץ בחן, ובלי לאבד גרם מהאותנטית שלו הפך נעים, נקי ומזמין יותר. אתר מושלם לבילוי שישי. מתחילים בפאתי השוק, ברחוב “הנירוסטות” (רחוב בית האשל), בו תמצאו ציוד זול למטבח שלכם.אחרי שיטוט בין חנויות העתיקות ודוכני השמַטֶס מתיישבים לארוחה של ממש באחד מבתי האוכל מסביב. פועה עלתה ראשונה על הפוטנציאל ויצרה מקום שתפור בול על האווירה הבוהמיינית. התפריט חצי בריאותי וחצי סתם משונה, ואפשר לקנות גם את הצלחת וגם את הכיסא שעליו אתם יושבים. מלכת השוק הנוכחית היא השרקוטרי. המוני אנשים יושבים על שולחנות עץ בחוץ ומתענגים על הבשרים והפסטות של וינס מוסטר. ואי אפשר בלי להזכיר את יועזר בר יין - מן הוותיקות והטובות בעיר, שפועלת ביציבות ובשקט באחת הסמטאות הקרובות.
פועה [רבי יוחנן 3, טל' 03-6823821], שרקוטרי [רבי חנינא 3, טל' 03-6828843], יועזר בר יין [יועזר 2, כיכר השעון, טל' 03-6839115]



הרביולי הכי טובים בעיר. רונימוטירמת החי"ל - ההבדל בין מעדנייה למסעדה
בשקט בשקט הפכה המסעדה-מעדנייה של רוני בלפר ומוטי סופר, רונימוטי, למוסד שכונתי אהוב על יושבי רובע צפון מזרח. המיקום בין משרדי ההיי-טק נשכח במהרה כשיושבים במרפסת הנעימה, שלידה מפכפך נחל מלאכותי וחינני. האוכל איטלקי פשוט, אבל עשוי היטב: פסטות ומעדני בשר שמכינים במקום והברקות נעימות כמו סלט ארטישוקים מדויק ועסיסי.
[ראול ולנברג 24, רמת החיי"ל, טל’ 03-6470247]



חוף הים - האחיות לבית גנור פירות ים בתפאורה הורסת. מנטה ריי (צילום: אבי גנור)
חוף עלמה ביץ’ (שפעם קראו לו החוף המערבי) יושב על גבול תל אביב-יפו. מצפון מתעקלת רצועה ארוכה של בתי מלון מכוערים, ומשמאל - קווי המתאר של יפו העתיקה. בצומת הזו נמצאת מנטה ריי - אחת המסעדות הכי כיפיות בעיר, בזכות השילוב של מאכלי ים טעימים, אווירת חוף אלגנטית ותפאורה הורסת. לפני שנים אחדות  פתחו הבעלים, אבי ועופרה גנור, את עלמה ביץ’ - מסעדת חוף מקסימה ונטולת גינונים במרחק מטרים ספורים ממסעדת-האם. את הבירה שותים מכוסות פלסטיק, והמלצרים יחפים ואיטיים. מה שכן - הים הוא אותו הים.
[החוף המערבי (לשעבר), טל’ 03-5174773]


נמל תל אביב - שוק האיכרים
הוא אמנם קטנצ’יק (והגיע הזמן שפרנסי הנמל יתנו לו עוד קצת שטח), אבל נראה ומתנהג כמו שוק איכרים אמיתי - מעין גרסת מיני של שוק יוניון סקוור בניו יורק. לפני פחות משנה ריכזו שתי עיתונאיות האוכל שיר הלפרן ומיכל אנסקי יצרנים קטנים מכל הארץ ויצרו תמהיל יעיל של מוכרי ירקות, לרבות אורגניים ומיוחדים, גבינות, שמן זית, מעט אוכל מוכן ועוד. חוץ מבשר ודגים, יש כאן כמעט כל מה שצריך לארוחת שבת (כולל חלות ויז’ניץ ויין). ואכן - הלקוחות יוצאים עם סלים עמוסים. באופן פרדוקסלי השוק נגיש יותר משוק הכרמל. החנייה חינם ובשפע, ובתום סיבוב הקניות אפשר לקחת כוס בירה ובורקס, לשבת מול שובר הגלים ולהרהר כמה בני מזל אנחנו שזכינו לגור בתל אביב. במהלך הקיץ יפעל השוק גם בימי שלישי בשעות 22:00-15:00 ויתקיימו בו הופעות מוזיקה חיות, דוכני אוכל מהירים (ובריאים!) והפתעות נוספות.
[שוק האיכרים, נמל תל אביב, ימי שישי מ-8:00 עד כניסת השבת]



נווה צדק - הנכדים של זאז’ו
לפני קצת פחות משנה נפתח ברחוב שבזי הז’אז’ו וינו בר - אחיו הצעיר של ז’אז’ו, שנמצא מעבר לכביש. תמצאו כאן 120 סוגי יין, בעיקר מיובאים, והרבה זוגות בדייט ראשון. אפשר לזהות אותם בקלות - יש להם מראה מבויש, הם משתכרים מהר מדי ותמיד מתווכחים על החשבון. גם את המקומיים, תושבי השכונה, מזהים בקלות - הם מגיעים אחר הצהריים בכפכפים, שותים בירה (ב”ז’אז’ו”) או יין (ב”וינו בר”) ומשילים מעצמם את היום שעבר. שני המקומות פצפונים, ובשניהם חלון ענק, שמאפשר ליושבים להתבונן בתיירים חמושים במצלמות. אפשר גם לשבת על הספסלים שהתקינו הבעלים ברחוב, להזמין כוס יין מהמלצר, להרגיש את הבריזה מהים ולהקשיב לשקט של השכונה.
ז’אז’ו [שבזי 47, טל’ 03-5164557], וינו בר [שבזי 44]

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חם מהתנור - גיליון האפייה השנתי!
הזמינו עכשיו וקבלו אותו עד הבית
על השולחן עושים לכם סדר!
כל המתכונים לפסח במקום אחד
Baba au Rhum
עוגת שמרים ספוגה בסירופ רום ריחני
יקבי ברקן מציגים
בצירים חדשים לסדרות היוקרה
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
עזרה בהכנת בועות ג''לטין ... - haspiln, פורום עוגות מעוצבות
תמול שלשום בירושלים - ביקורת - michal11, פורום ביקורת מסעדות
הסוהו בראשון לציון - michal11, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מועדון פודי
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים ליום העצמאות | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel