דלג על Banners
Banners
עמוד מתכוני ראש השנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

גבינת ריקוטה ביתית

Bookmark and Share
גבינת ריקוטה ביתית (הגדל)

אין כמו להכין גבינה לבד בבית.
טוב, גם אין כמו להכין לחם לבד בבית.
אז בואו נסכם ונאמר שהכי טעים בעולם זה לחם שרק נאפה עם גבינה נימוחה שהכנתם במו ידיכם.

והיתרונות:
הרבה יותר טעים
הרבה יותר בריא
הרבה יותר זול
והרבה הרבה יותר מספק...
כל מה שצריך זה חלב, רוויון (חובצה או באנגלית Buttermilk), מעט מלח, סיר ובד כותנה... זהו.
המממ... אם יש עז בבית, אז הכל הרבה יותר פשוט, אבל אם אתם כמו יובל שבינתיים רק מפנטז על עז או למה בחצר הביתית, המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם.

שנתחיל ?

גבינת ריקוטה קרמית ביתיתמתכון לריקוטה
המצרכים:
3 ליטר חלב 3% בשקית
1/2 ליטר רוויון
1/4 1 כפית מלח

אופן ההכנה:
מחממים את כל המצרכים בסיר על להבה בינונית-נמוכה.
מידי דקה מערבבים מעט, כדי למנוע ממוצקי החלב לשקוע לתחתית.
לאחר כ-15 דקות נוצרים בנוזל פירורי גבינה.
מעבירים את הפירורים למסננת מרופדת בבד כותנה (אנחנו משתמשים בבד חיתול לבן, אבל בתמונה יש בד כותנה שחור, כי זה מה שהיה לנו בבית, עד לרכישת החיתולים האחרונה).
תופסים את החיתול בשוליו ויוצרים מעין שקיק אותו תולים על הברז מעל הכיור למשך כשעה.
ככל שמשאירים את הגבינה זמן רב יותר בחיתול, היא תהיה יבשה יותר.
לאחר שגבינת הריקוטה מוכנה מעבירים אותה לקופסה ומאחסנים במקרר.
הגבינה מחזיקה במקרר כשבועיים, אבל מתחסלת אחרי יומיים.
מדהימה עם מאפה ביתי, כמו זה או זה או זה.

בתאבון!
ותחזיקו מעמד עד לחופשת החגים הבאה...

 

 

 

 

מתכון לריקוטה

דרג את הכתבהדירוג כתבה גבינת ריקוטה ביתית: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
6 מדרגים
הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. David Weiner (10/10/2013 08:48:09)
2. 
מה כמות הגבינה שמתקבלת (ל"ת)
שפרה (10/10/2013 19:55:15)
3. 
אני חייבת לנסות..ניראה מעניין מאוד וטעים... (ל"ת)
מיכל עמית (11/10/2013 13:14:51)
4. גלית (13/10/2013 10:45:28)
5. 
דוד - תודה רבה על ההערה / הארה (ל"ת)
גלית (13/10/2013 10:47:29)
6. גלית (13/10/2013 10:48:05)
7. מרים (15/09/2014 10:13:34)
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
באמת מסעדה מצוינת - דויד_בר, פורום ביקורת מסעדות
נשמע קצת מסוכן.. - דויד_בר, לוח מוצרים חדשים
למבינים לגבי מכונות אוטומטיות - elivardi, לוח מוצרים חדשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel