דלג על Banners
Banners
balkan
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

מאכל הפסח האהוב עלי:
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

ארגז החודש של מאי

Bookmark and Share
1/05/2012
ארגז החודש של מאי

לפני חמש שנים מקבץ יינות מומלצים בלי קברנה סוביניון אחד לפחות היה מתקבל בהרמת גבה. היום זה כבר לא כזה חידוש, ואפשר למלא ארגז אביבי ושמח במגוון מקסים מן הזנים הפחות טריוויאליים. ארגז החודש של מאי מוענק בזאת לאורי אור, ששיתף אותנו בחוויית יין ייחודית שחווה בעמק פרוואטי שבהודו. היכנסו לפייסבוק שלנו וקראו על החוויות של אורי, וחוויות יין נוספות של הגולשים.

 


עם האוכל: דלתון › D פטיט סירה 2010 › 65 שקל
נתחיל מהסוף: דלתון הוא אחד היקבים שמעניקים את התמורה הטובה ביותר למחיר, ונעמה סורקין הייננית מצליחה כמעט בכל בציר להפתיע עם יינות מסקרנים. כשמדובר ביקב שמפיק מעל מיליון בקבוקים בשנה, זה כלל אינו מובן מאליו. הפטיט סירה בסדרה D הוא שיחוק של ממש. הוא עשיר ובשרני עם נוכחות ופרי מרוכז, אך בלי להיות כבד ומגושם — מלכודת שיינות פטיט סירה רבים נופלים אליה. להגיש לצד סטייק מדמם.


רוזה גרסת 2.0: קסטל › רוזה דה קסטל 2011 › 90 שקל
בבציר 2009 הוציא יקב קסטל את הרוזה הראשון שלו, שהיה ניסוי כלים ועורר תגובות קיצוניות לכאן ולכאן. על הגרסה הנוכחית יש פחות או יותר קונצנזוס, וניכר שהוא יוּצר מענבים שנבצרו במיוחד עבור רוזה — מה שאומר פחות מתיקות, פחות אלכוהול ופחות צבע. התוצאה: רוזה רענן וממוקד, שעושה חשק לשתות ממנו עוד ועוד, וכמו כל דבר שנעשה ביקב קסטל התמקם בן לילה בצמרת המצעד המקומית.

 

לכשרים ולסתם מתעניינים: ארזה › Sito —  מרלבורו סוביניון לבן › ניו זילנד › 65 שקל
Sito הוא מיזם של אנשי יקב ארזה, ובמרכזו רעיון יפה: להביא לשומרי כשרות את טעמם של אזורי יין מוכרים מן העולם הגדול. תחת סדרה של תוויות זהות ופשוטות להבנה מציעים היכרות עם אזורי יין כמו בורדו, ריוחה, קיאנטי (כולל הסברים ברורים על האזורים וזני הענבים). הכי אהבנו את הסוביניון בלאן (פרי טרופי לצד ריחות רעננים של אשכולית ולימון), שהעביר היטב את החוויה של סוביניון בלאן מניו זילנד. שווה לגימה לא רק בזכות הכשרות.

 

האביר הלבן: Pfaffenheim › Gentil 2007 › צרפת › הכרם › 73 שקל
ז’נטי הוא סיווג לבלנדים אלזאסיים בסיסיים, המבוססים ברובם על זני האזור האצילים (ריזלינג, גוורצטרמינר , פינו גרי, מוסקט). כאן להשלמת הבלנד נוספו גם פינו בלאן וסילבנר. והתוצאה: יין שמעביר היטב את החוויה האלזאסית — ריחות פרחים וליצ’י, טעמי מנגו, רעננות אין קץ ופשטות כובשת. יין אביבי מושלם.


גבר אירופאי: אבידן › פרינג’ Special Edition 2009 › 99 שקל
ה-Special Edition הוא מיזם משובח של “דרך היין”. יחד עם יקבים מובילים בנתה הרשת סדרה של בלנדים, שנמכרים בבלעדיות בסניפיה. בחרנו ביין הזה, כדי להרים כוסית לזכרה של צינה אבידן, הייננית-בעלים והרוח החיה מאחורי היקב, שהלכה לעולמה קצת לפני פסח. מאחורי התווית האלגנטית מסתתר בלנד ספרדי או דרום צרפתי, שמכיל קריניאן, קברנה סוביניון, גרנאש ופטיט סירה, אבל בניגוד ליינות אחרים של היקב, פה העוצמות מתונות יחסית. ובכל זאת מדובר ביין עשיר ומרוכז עם הרבה פרי שחור וריחות עישון, טאנינים חלקים וסיום ארוך. פותחים, מחכים ולוגמים בנחת לצד ארוחת הערב.

 

בועות ישראליות: טפרברג › ברוט 2010 › 65 שקל
לא קל להתחרות עם שיטפון (ומחירי) הקאווה בארץ, אבל אנשי טפרברג קיבלו החלטה לא להשאיר את המערכה המבעבעת לצרפת וספרד בלבד. מבחינתנו מדובר בסיפור הצלחה: בלנד של שרדונה עם מעט פרנץ’ קולומבר, שישב זמן לא רב מדי על השמרים, כך שריח הפרי הראשוני מאוד בולט. הרעננות נשמרת היטב וגם הסוכר לא גבוה מאוד — כ-8 גרם לליטר (תחת ההגדרה ברוט מותר עד 15 גרם). אפריטיף מהנה ותוספת מבורכת לקטלוג המשתדרג של היקב.

 

לאורי אור הייתה חווית יין מדהימה בכפר נידח בעמק פארווטי שבהודו, בזכות מפגש צרפתי מבוגר, תימהוני למראה, שחלק איתו יין שהוא עצמו מכין, מענבים שהוא מגדל. בזכות התשובה והשיתוף אורי הוא הזוכה בארגז היין של חודש מאי, נטול הקברנה סוביניון. היכנסו לדף הפייסבוק של "על השולחן", והתרשמו מהתשובה של אורי, ומחוויות יין איזורטיות נוספות של הגולשים. נתראה בארגז היין הבא....

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

טעימות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חם מהתנור - גיליון האפייה השנתי!
הזמינו עכשיו וקבלו אותו עד הבית
על השולחן עושים לכם סדר!
כל המתכונים לפסח במקום אחד
Baba au Rhum
עוגת שמרים ספוגה בסירופ רום ריחני
יקבי ברקן מציגים
בצירים חדשים לסדרות היוקרה
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
עזרה בהכנת בועות ג''לטין ... - haspiln, פורום עוגות מעוצבות
תמול שלשום בירושלים - ביקורת - michal11, פורום ביקורת מסעדות
הסוהו בראשון לציון - michal11, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
מועדון פודי
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים ליום העצמאות | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel