דלג על Banners
Banners
ספר דיגיטלי במתנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

אחרי החגים כבר פה. חזרתם לבשל בריא?
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

עוגה פיצוץ
Bookmark and Share

עוגת בומב המסורתית היא עסק די מסובך, אבל אפשר לוותר על הקונסטרוקציה של שכבות המוס והטורט – ועדיין להכין קינוח מפואר. את הכיפה נמלא בדברים טעימים, יפים ומהירי הכנה והפתעות כמו ענבים, פירות יער ואפילו פחזניות ממולאות

ונפצח בחידה מה זה חצי כדור, לבן בחוץ וחום בפנים? רק רגע, סליחה — חום בחוץ ומוקה בפנים, עם פצפוצים באמצע? לא לא, בעצם, לבן בחוץ עם פירות יער ושברי מרנג בפנים. התבלבלתם? קבלו את הבומב — עוגה מודולרית, שמכינים במגוון שכבות, מליות ותוספות, אבל תמיד תמיד בצורת חצי כדור.

מה זה בומב בדיוק? עוגת מוס קלאסית צרפתית ללא אפייה, שבמקור הכינו מ-3-2 סוגי מוס, וביניהם שכבות הפרדה של פרוסות טורט. מעצבים אותה בתבנית ייעודית (תבנית בומב) בצורת כיפה.

ועכשיו, תשכחו הכל עם כל הכבוד לקונדיטוריה הצרפתית (ויש כבוד), אני מקווה שתרשו לי להתפרע. חצי כדור? אין בעיה, עם זה אני יכולה לחיות. המראה המרשים והאלגנטי של הכיפה הגבוהה נאה בעיני, אבל כל הקונסטרוקציה של שכבות המוס והטורט קצת מסבכת את החיים, ובינינו — יש אופציות טעימות בהרבה מסנדוויץ’ של עוגה רטובה ומוס ג’לטיני. אנחנו נתבסס על צורת הבומב, אך נמלא את הכיפה בדברים טעימים, יפים ומהירי הכנה. רק קחו בחשבון זמן קירור ממושך, שיאפשר את חילוץ העוגה בקלות.

המוסים המתאימים למעשה, כל מוס שאתם נוהגים להכין ממנו עוגת מוס מתאים לבומב. מוסים רכים במיוחד (כאלה שמגישים בגביעים) לא מתאימים, כי חילוץ העוגה ופריסתה יהפכו למשימות בלתי אפשריות. מוסים שאינם מכילים ג’לטין גם מתאימים, אך כיוון שהם פחות יציבים, מגישים את הבומב קפוא למחצה כמו עוגת גלידה, כדי שלא יקרוס. ואפשר אפילו להשתמש בגלידה רכה, לערבב לתוכה את התוספות הרצויות ולדחוס אותה לתבנית.

כלי תבנית בומב או כל קערה אחרת בצורת חצי כדור (למשל מזכוכית או מנירוסטה). החיסרון של קערות רגילות הוא, שבסיסן פוגם מעט בצורה העגולה והמושלמת המתבקשת.

ריפוד ריפוד פנים התבנית בניילון נצמד מקל מאוד על החילוץ בהמשך, אבל מותיר את פני השטח של המוס מקומטים משהו. אם אתם מאוד חוששים מהחילוץ, רפדו את התבנית והיעזרו בניילון למשיכת המוס החוצה (הסברים מפורטים מיד), אבל אז חובה עליכם לצפות ולקשט את הבומב, כדי להסתיר את הקמטוטים.

תוספות והפתעות אפשר לערבב לתוך המוס תוספות שהולמות את טעמו: פירורי חלבה, שברי מרנג, שוקולד מגורר וכדומה. אפשר להחביא בתוך הבומב הפתעות, שעומדות יפה בהקפאה: ענבים טריים, אוכמניות, טראפלס, ואפילו פחזניות ממולאות או קרם ברולה (מכינים מראש בתבניות סיליקון, מקפיאים ומטמינים אותו קפוא בתוך הבומב). 

הרכבה אפשר לצקת מוס אחד בלבד לתבנית הבומב. אפשר לשחק עם מוסים ב-2 צבעים (למשל שוקולד מריר ושוקולד לבן) ואפילו שלושה. יוצקים את המוסים בשכבות, או מחביאים את מראה השכבות בפנים: ממלאים מחצית מהתבנית במוס בצבע אחד, ומורחים אותו על פני כל שטח הכדור. ממלאים את המרכז במוס בצבע אחר, ומכסים ביתרת המוס הראשון. בין שכבות המוס אפשר להניח בישקוטים טבולים בקפה, בסיס מרנג, טורט או עוגה בחושה. אם מכניסים פנימה הפתעות, עושים זאת בהדרגה, כדי לפזרן בכל רחבי התבנית: יוצקים מעט מוס, מפזרים ענבים למשל, יוצקים עוד קצת מוס (לכיסוי הענבים) ומקשטים שוב וכן הלאה. אם מכינים בומב אישי, מחביאים במרכז הפתעה אחת, כמו למשל טראפלס: יוצקים מוס עד מחצית גובה הדפנות, משקיעים בפנים טראפל (קפוא) ומכסים במוס עד הקצה.

מקפיאים ומחלצים מהתבנית אם המוס מאפשר הקפאה (מוס גבינה למשל לא מתאים), מעבירים את התבנית למקפיא עד להתייצבות והתקשות העוגה. אם אי אפשר להקפיא, מקררים להתייצבות במקרר. כדי לשחרר את העוגה, מחממים את התבנית בעזרת ברנר (בתנאי שהקערה לא מפלסטיק) או במגבת טבולה במים רותחים וסחוטה היטב. האמיצים מוזמנים לטבול את תבנית הבומב בקערה גדולה יותר מלאה מים רותחים. נזהרים פעמיים — גם שלא ייכנסו מים לקערת העוגה, וגם מקפידים שהטבילה תהיה קצרצרה, כדי שהעוגה לא תימס. דוחפים מעט את הבומב החוצה בידיים, כדי לוודא שהוא משוחרר, ואז הופכים על צלחת הגשה. אם ריפדתם את הקערה בניילון נצמד לפני הרכבת העוגה, עדיין יהיה צורך בחימום התבנית, אבל חימום קצרצר בלבד. נעזרים בניילון למשיכת העוגה החוצה. הופכים מיד על צלחת הגשה ומקלפים את הניילון. מצפים ומקשטים. אם רוצים שהעוגה תהיה קלה לשינוע, מכינים אותה על בסיס של פרוסת עוגה בחושה, טורט או אפילו בראוניז נמוכים (בגובה 1 ס”מ).

ציפוי וזיגוג כמו בכל עוגת מוס (או דוגמנית ממוצעת), עד שלא מלבישים, מאפרים ומקשטים אותה, היא נראית מעט סתמית. אפשר ללכת על מינימליזם ולפדר באבקת קקאו. אפשר לצקת גנאש (בטמפרטורת החדר, ולא חם!) מעל, אפשר להדביק נשיקות מרנג קטנות מסביב, או לקשט בפירות טריים, תלתלי שוקולד, פולי קפה, שערות חלבה ואפילו עלי כותרת מסוכרים.

הגשה מגישים את הבומב בשלמותו למרכז השולחן. מביאים סכין חד, כלי עם מים רותחים לטבילה ומפיות נייר. טובלים את הסכין במים הרותחים, מנגבים, פורסים ומגישים מיד.

ומי שלא רוצה להכין בומב יכול להשתמש בתבנית קפיצית בקוטר 26, מרופדת בנייר אפייה. יוצקים פנימה את המוסים בשכבות. תתקבל עוגת מוס טעימה.

בומב קפוצ’ינו ב-5 דקות עם מרנג ובוטנים בקרמל

בומב טירמיסו לרמאים

בומב שוקולד עם טראפלס

בומב מוס שוקולד לבן וחלבה במילוי מוס שוקולד מריר וזיגוג גנאש

בומב גבינה ואוכמניות

דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגה פיצוץ: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
3 מדרגים
הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
מארחים בסוכה על בירה צוננת
5 תפריטים לאירוח בסוכה ו-5 בירות שילוו אותם
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
ספר המתכונים שלכם לחגים
כל המתכונים לחגים בעמוד אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
שולחן חג - korisl, לוח הודעות יין
האירוע שם היה מדהים! - יהודית, פורום ביקורת מסעדות
אשמח לקבל את עזרתכם.. - בר, פורום האפייה
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel