דלג על Banners
Banners
מבצע חול
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

המתכון שאני הכי מצפה לו בגיליון המבוקשים של "על השולחן":
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

קינוח חם ליום קר
Bookmark and Share
מאת רות אוליבר, מתוך גיליון 191
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

בחורף המתחם הפופולרי של המטבח הופך לאטרקטיבי שבעתיים. וכשקינוח מתוק נאפה וריחו באוויר, אין לנו אלא לעמוד על המשמר ליד התנור, רצוי עם כף ביד, ולחכות שיהיה מוכן

מה צריך הבן אדם, כשהוא מגיע הביתה בתום יום עמלו, עם לחיים סמוקות מקור, מגפיים רטובים וידיים קפואות? מאפה פריך וריחני של תפוחים בקינמון, שוקולטה מבעבעת שנמזגת לכוסות, או חיוך של אושר שמתיישב על פניהם של בני הבית האהובים? אם אפשר אז כל החבילה.

בימים סגריריים מגיע לנו להתפנק. אפשר לדחות את התוכניות לדיאטה (הקיץ עוד רחוק) ולהתנחם בעובדה שגופנו מתחמם באמצעות אנרגיה, שפירושה — אוכל!!! ואם כבר אוכל, אז שיהיה גם חם ומתוק, משהו שרק המחשבה עליו תעזור לנו לשרוד את היום.

לא פעם אני מוצאת את עצמי מתכננת את הדרך הביתה ממש כמו מבצע צבאי. לפעמים אני משלימה ציוד בדרך, משחזרת בראשי כמה חלופות לפעולה ואז מדמיינת את החלק האהוב עלי ביותר — הכניסה שלי אל המטבח, הכנה של נחמה חמה ומתוקה והחיוך שעולה על פניהם של בני הבית וחבריהם.

קדאיף בניחוח קריבי עם רוטב יין
קינוח מיוחד ומרשים ביותר. ברוטב אפשר להשתמש גם להגשת מנות בשריות כמו עוף צלוי וכבד מוקפץ.

חומרים ל-8 מנות:
לסירופ יין:
1 בקבוק יין אדום יבש
1 כוס חומץ בלסמי
1/2 2 כוסות סוכר
לקדאיף:
250 גרם שערות קדאיף
125 גרם חמאה מומסת
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
3 בננות פרוסות לעיגולים
1 אננס טרי, חתוך לפרוסות ומשולשים
להגשה:
קצפת

+ מכינים סירופ יין: מבשלים יין, בלסמי וסוכר, עד שהכמות מצטמצמת לכוס אחת.
+ מכינים את הקדאיף: מערבבים שערות קדאיף עם חמאה מומסת ואבקת סוכר.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ עורמים קדאיף ל-8 כריות קטנות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-8 דקות או עד שמתחיל להזהיב. מוציאים את התבנית ומשאירים את התנור פועל.
+ מרכיבים את המנה: מניחים בננות ואננס על ערמות הקדאיף, מזלפים סירופ יין בנדיבות ומכניסים חזרה לתנור ל-5 דקות, או עד שהרוטב מבעבע וצבע המאפה זהוב.
+ מעבירים לצלחות הגשה, מקשטים בעוד רוטב ומגישים עם קצפת.

תפוחים אפויים עם שקדים
קינמון ותפוחים - זיווג משמיים. אי אפשר לעמוד בניחוח שהם מפיצים מהתנור. כאן בתוספת של רוטב שקדים, שנותן להם ערך מוסף.

חומרים ל-4 מנות:
4 תפוחי עץ (עדיף מזן גולדן-דלישס)
חמאה לשימון התבנית
לרוטב רוזטה:
1 כוס תרכיז “רוזטה”
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה
120 מ”ל (1/2 כוס) יין לבן יבש
2 חלמונים
למלית:
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית קינמון
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך קצוצים
2 כפות חומץ בלסמי
1 כוס סירופ מייפל
להגשה:
8 תותים יפים

+ מכינים רוטב רוזטה: מערבבים תרכיז רוזטה, שמנת, יין וחלמונים על ביין-מארי עד שמסמיך. מקררים מעט.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממלאים את התפוחים ואופים: מוציאים את הליבות מתפוחי עץ, ובעזרת סכין יוצרים משטח ישר ב”גג” התפוח ע”י קיטום הצד בו מתחבר התפוח לגבעול.
+ מניחים את התפוחים הקטומים על תבנית אפייה, ששומנה במעט חמאה, כשהצד המיושר פונה כלפי מטה.
+ מערבבים סוכר, סוכר וניל, קינמון ואגוזים. ממלאים את התפוחים ומטפטפים כמה טיפות בלסמי וסירופ מייפל, עד שגולש לצדדים.
+ אופים 20 דקות או עד להזהבה וריכוך. 
+ מגישים: יוצקים לצלחת כף גדושה של רוטב רוזטה, שמים מעל תפוח עץ אפוי ובצידו פרוסות תות שדה או פרי יער אחר. מגישים חם.

מאפה פירות חורף

סטוץ עם תות

קלפוטי אפרסמונים ופירות אדומים

קראמבל גרנולה ופירות אדומים

[קעריות קרמיקה צבעוניות — שלוש שלושים, רח' שלוש 30 ת"א טל' 03-5106067. כלי אמייל -שוק הפשפשים, יפו. מחבת קטנטנה - IKEA טל' 09-8928888, מחלף פולג נתניה. כוסות קרמיקה אמורפיות - HAPPY MESS, שנקין 15 בחצר, ת"א טל' 03-5252958]

קינוחים לוהטים
דרג את הכתבהדירוג כתבה קינוח חם ליום קר: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
עוצרים לקפה בחשמונאים
בית קפה חדש לשף אבנר אנגל
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
כמו במסעדות
מתכון לחמוצים סיניים
קנולי גבינה ומישמש
קינוח סיציליאני קלאסי
מומלץ להגיש עם בירה
מתכון לפיש אנד צ'יפס
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
נסי את המסעדה הזאת - ReutYaakov, פורום ביקורת מסעדות
תלוי איזה וילות לאירועים - sivan2465, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
יאמי! נראה טעים! - luxuryvillas, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
מבשלות הבירה קרלסברג
מועדון פודי
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel